IKKE ANBUDSKLAR ENNÅ: Gymsalen på Olsborg skal ersattes av en ny idrettshall. Men først må kommunen sjekke at prisestimatet stemmer gjennom en detaljprosjektering. ARKIVFOTO
IKKE ANBUDSKLAR ENNÅ: Gymsalen på Olsborg skal ersattes av en ny idrettshall. Men først må kommunen sjekke at prisestimatet stemmer gjennom en detaljprosjektering. ARKIVFOTO

Må kontrollregne kostnadene

MÅLSELV: Den nye hallen på Olsborg ble i desember estimert til drøyt 10 millioner kroner. Nå skal prislappen kontrollregnes.

Publisert Sist oppdatert

Den nye idrettshallen på Olsborg er et av de store investeringsprosjektene kommunestyret gikk inn for i desember. Politikerne uttrykte den gang at de håpet at hallen kunne tas ibruk før året er omme. Men før byggeprosjektet kan legges ut til en offentlig anbudsrunde, skal prosjektet detaljprosjekteres av en ekstern konsulent. Det vil si at prislappen skal kontrollregnes.

– Vi har jobbet godt sammen med brukergruppa og skal nå hente inn ekstern konsulent til å detaljprosjektere idrettshallen. Så vidt jeg husker, har anbudsprosessen for å hente inn konsulenten ikke startet ennå, sier rådmann Hogne Eidissen.

Flere detaljprosjekteres nå

Når byggeprosjektet kan være klart til å utlyses, er dermed ikke klart. Etter at kommunestyret tidligere i måneden vedtok å redusere promillenivået på eiendomsskatten fra syv til fem promille i år, ble rådmannen også bedt om å finne løsninger for å dekke opp for driftsinntektene kommunen mister.

– Kan denne hallen bli utsatt av den grunn?

– Vi har ikke tatt stilling til det, så jeg kan verken svare ja eller nei på nåværende tidspunkt, sier Eidissen.

Det nye sykehjemmet på Andslimoen er det største investeringsprosjektet til Målselv i økonomiplanen 2017–2020, og dets anbudskonkurranse ble utlyst i forrige uke. Det nest største er boligene med tjenestetilknytning, altså boliger for funksjonshemmede. De skal bygges på Øverli på Bardufoss, og de har siden i høst blitt detaljprosjektert. – Dette prosjektet blir det jobbet godt med, og det detaljprosjektet skal snart være klart. Vi jobber nå med søknadene om tilskudd fra Husbanken, som er vesentlige for dette prosjektet, og vi vet ikke når vi kan lyse anbudskonkurransen ut før vi har fått svar fra Husbanken, sier han.

Powered by Labrador CMS