SISTE SJANSE: Fredrik Mack Rørvik må overbevise i dag og i morgen for at det skal bli VM-plass. Han har ikke konkurrert skiskyting siden på Laksvatn i romjula. Foto: Ronny Almaag
SISTE SJANSE: Fredrik Mack Rørvik må overbevise i dag og i morgen for at det skal bli VM-plass. Han har ikke konkurrert skiskyting siden på Laksvatn i romjula. Foto: Ronny Almaag

Må prestere opp mot sitt beste

SKISKYTING: Fredrik Mack Rørvik har kniven på strupen før helgas norgescup i skiskyting. Han må være blant de beste for å kapre en plass på VM-laget.

Publisert Sist oppdatert

I dag konkurreres det på normaldistansen i Myrkdalen ved Voss, mens det i morgen er sprint. Minimum én pallplass må nok leveres av Målselv-løperen for at han skal kunne innkassere en plass på laget til junior-verdensmesterskapet i skiskyting i USA i månedsskiftet februar-mars.

– Det er klart dette er ei viktig helg for meg. Jeg må prestere, og slik må det bare være, sier 19-åringen fra Målselvs skiskyttere.

Han sikret seg en seier og en tredjeplass under mønstringsrennene før jul. Nyttårshelga ble han syk, og dermed kunne han ikke stille under uttaksrennene rett etter nyttår. Dermed må han levere gode prestasjoner på Voss i helga for å komme til VM.

– Jeg skulle gjerne hatt litt bedre tid på meg fra jeg ble frisk og til konkurransene i helga, men jeg må bare gjøre det beste ut av situasjonen, sier skiskytteren selv.

Han gikk ankeretappen for BOIF i NM-stafetten sist helg, og tror løpet var viktig med tanke på å få en gjennomkjøring i kroppen. Det selv om han nærmest fikk et lite «sjokk» med tanke på tempo i langrennskonkurransen.

At det også er fine og jevne forhold på i Myrkdalen, styrker sjansene for at de beste blir tatt ut til det som er sesongens største mål for mange av de hardtsatsende juniorene.

– Det er greit at det ikke blir et bingorenn med tanke på forholdene, siden det nærmest er amerikansk uttak på de fleste VM-plassene. Jeg tipper det bare er Håkon Svaland fra Birkenes som så langt er klar for laget. Resten tas ut på skjønn etter helga, tror Fredrik.

– Jeg er litt usikker på egen form, det skal jeg innrømme. Det er tross alt over halvannen måned siden jeg møtte de andre i nasjonal sammenheng, sier Fredrik Mack Rørvik.

Powered by Labrador CMS