Nordkjosbotn IL mangler spillere:

DET VAR DA: Foran fjorårssesongen hadde trener Gaute Bjørn Olsen bra med spillere til rådighet. Nå må NIL kanskje trekke laget fra spill i 4. divisjon på grunn av spillermangel. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)
DET VAR DA: Foran fjorårssesongen hadde trener Gaute Bjørn Olsen bra med spillere til rådighet. Nå må NIL kanskje trekke laget fra spill i 4. divisjon på grunn av spillermangel. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)

Må sannsynligvis trekke laget fra 4. divisjon

BALSFJORD: Midt på vinteren spøker det for Nordkjosbotn IL sin videre eksistens i kretsens høyeste divisjon. Mest sannsynlig må klubben trekke laget fra årets 4. divisjon.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken til at Nordkjosbotn IL mest sannsynlig må la være å melde på et lag i årets 4. divisjon er spillermangel.

– Vi har bare fem-seks spillere som har gitt klar beskjed om at de blir med videre på laget, og det er selvsagt for lite. Derfor er det en klar fare for at vi må trekke laget fra divisjonen, sier Pål Oskar Guttormsen.

Han overtok i høst som sportslig ansvarlig for seniorfotballen i klubben, men de første månedene med det ansvaret har vært utfordrende. Per nå ser han ingen mulighet for at de kan beholde plassen i divisjonen, tross fjorårets 8. plass i divisjonen.

Rykket opp

NIL hadde i fjor to seniorlag, og B-laget vant sin avdeling i 6. divisjon og ble kretsmestre, og er dermed klare for spill i 5. divisjon kommende sesong. Hva som nå skjer med NILs seniorfotball er fortsatt uavklart. Klubben håper de kan beholde et lag i 5. divisjon, selv om A-laget må trekke seg fra spill i divisjonen over. I verste fall må dette laget spille i 6. divisjon kommende sesong.

Vil ikke satse så mye

– Vi har veldig mange spillere som vil være med på hobbybasis. De som var med på B-laget i fjor vil alle fortsette, og totalt har vi over 30 navn på lista over spillere til det laget. Men de vil ikke bidra og satse på spill i 4. divisjon, med alt det medfører av trening. De vil bare spille og ha det artig når det passer dem, sier Guttormsen.

Han sendte denne uka en forespørsel til Troms fotballkrets om de kan trekke førstelaget og likevel beholde plassen som B-laget har i 5. divisjon.

– Vi er i en dialog med kretsen, og håper det løser seg til beste for oss, sier Guttormsen.

Ville skjedd uansett

I fjor var det Gaute Bjørn Olsen fra Tromsø som trente A-laget. Han fikk ikke tilbud om å fortsette i klubben, og med han ut har også spillerne som han hentet inn fra andre klubber forsvunnet. I tillegg har flere av de eldre sentrale spillerne på fjorårets NIL-lag i 4. divisjon enten valgt å trappe ned eller gi seg helt med fotball.

Pål Oskar Guttormsen tror ikke bildet hadde vært veldig mye bedre om de hadde fortsatt med Olsen som trener:

– Jeg tror vi hadde kommet i denne situasjonen uansett.

Forhørt seg med naboklubb

NIL har også forhørt seg med Laksvatn IL om de er interessert i et samarbeid, men så langt har ikke det kommet noe konkret ut av en henvendelse de sendte til naboklubben.

NILs senioransvarlige er klar på at det er de få unge spillerne som er villig til å satse mest mulig som skal prioriteres hvis klubben får lov til å spille videre i 5. divisjon.

– Det er jeg sikker på at alle de eldre som har trappet ned på aktiviteten er enige i, og gladelig viker plass for, sier Pål Oskar Guttormsen.

Uansett hva som skjer og hvilken divisjon NIL må spille i kommende sesong, blir det ei lokal trenerløsning som de ender opp med.

– Et lag i 5. divisjon skal vi klare å ha, og vi håper kretsen lar oss fortsette der. Trener må vi finne i egne rekker til dette laget, sier Guttormsen.

Troms fotballkrets har så langt ikke vært tilgjengelig for en kommentar til saken.

Powered by Labrador CMS