MÅ I FENGSEL: Kvinna må sone 28 dager i fengsel etter å ha blitt tatt for promillekjøring. Foto: Berit Roald/ NTB SCANPIX
MÅ I FENGSEL: Kvinna må sone 28 dager i fengsel etter å ha blitt tatt for promillekjøring. Foto: Berit Roald/ NTB SCANPIX

Må sone for promillekjøring

BALSFJORD: Ei kvinne i 40-åra ble målt til 2,46 i promille etter å ha blitt varsla inn til UP. Nå må hun sone i fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Kvinna møtte ikke opp under hovedforhandlinga i Nord-Troms tingrett, men retten mottok forklaring fra to vitner. Kvinna skal ha kjørt bil i Balsfjord midt på dagen i november i fjor, til tross for at hun var påvirka av alkohol. Det var et vitne som ringte politiet da hun så at kvinna var betydelig berusa idet hun satte seg i bilen sin. Vitnet tok bilde av tiltaltes bil, og politiet fant etter hvert bilen hos tiltaltes hjem. Politiet reagerte på at kvinna lukta alkohol, med hun forklarte at hun hadde drukket øl etter hun hadde parkert bilen. I senere politiavhør har hun forklart at hun drakk opptil tre vodka-shots. Politiet tok en promilletest som viste at hun hadde 2,46 i promille, og retten mener det er utover enhver tvil at kvinna har kjørt bil berusa over lovlig grense.

«Retten mener imidlertid det må legges til grunn at tiltalte har drukket noe alkohol etter at hun parkerte bilen. (…) Etter en samlet vurdering mener retten at tiltalte på tidspunktet for kjøringen har hatt en promille høyere enn 1,5», står det i dommen.

I skjerpende retning har tingretten lagt vekt på at hun kjørte med høy alkoholkonsentrasjon på ei strekning med tett bebyggelse på et tidspunkt da det er mye trafikk og fotgjengere ute. På bakgrunn av dette er kvinna dømt til fengsel i 28 dager, samt ei bot på 10 000 kroner. Hun blir også fotgjenger i to år, og må ta ny full førerprøve dersom hun ønsker å kjøre bil igjen.

Powered by Labrador CMS