MÅTTE BE OM UTSETTELSE: Bardufoss flystasjon har fått tillatelse til å avslutte et avvik på bane 10 til i slutten av august. Det skal ikke gå utover flysikkerheten.
MÅTTE BE OM UTSETTELSE: Bardufoss flystasjon har fått tillatelse til å avslutte et avvik på bane 10 til i slutten av august. Det skal ikke gå utover flysikkerheten.

Må vente til ferieslutt for å lukke avvik

MÅLSELV: I slutten av juni søkte Bardufoss flystasjon Luftfartstilsynet om ytterligere utsettelse for lukking av et avvik.

Publisert Sist oppdatert

– Saken gjelder utsettelse av ferdigstilling av lysanlegg knyttet til flytting av terskel på bane 10. 139 luftving har bedt om utsettelse av dette på grunn av forsinket levering av lysarmatur fra leverandør, forklarer fungerende sjef for 139 luftving, oberstløytnant Erik Mikkelsen i en epost til Nye Troms.

De søkte av den grunn om en fristforlengelse fra 30. juni til 31. august. Luftfartstilsynet gjorde i utgangspunktet vedtak i saken 21. september 2015, hvor de satte en frist for utbedringen av lysanlegg, merking, siktepunkt og indre innflygningsflate på bane ti. Nå har Luftforsvaret gitt sin innvilgning til utsettelsen. De skriver i sin vurdering at de er enig i 139 luftvings argumenter om at en forlengelse av fristen for utbedring ikke har noen betydning sikkerhetsmessig så lenge det er sommer. Det på grunn av at årstida gjør det naturlig lyst her.

Men de gjør det ikke uten å sette krav. I et brev til Forsvaret ber de om at flere kompenserende tiltak blir gjort. Deriblant at kravet til forhøyet meteorologisk sikt blir på 3000 meter, at det skal installeres dentifiseringslys og at avvik i forbindelse med innflygningsbane 10 skal kunngjøres.

Powered by Labrador CMS