FANT UT AV DET: Harald Bredrup (t.h.) i Mack og administrerende direktør for Rema Kategori og innkjøp, Lars Kristian Lindberg.
FANT UT AV DET: Harald Bredrup (t.h.) i Mack og administrerende direktør for Rema Kategori og innkjøp, Lars Kristian Lindberg.

Mack og Rema har blitt enige

BALSFJORD: Bor du i Nord-Norge, vil du nå kunne finne Mack-produkter i butikkhyllene.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag kom beskjeden: Mack og Rema 1000 er enige om en avtale som sikrer at nordlendinger skal kunne finne Mack sine produkter i Rema-butikkene i de tre nordligste fylkene.

– Dette er en viktig seier for Mack og for forbrukerne i Nord-Norge, som med tydelighet har sagt at de ønsker Mack hos Rema 1000, sier administrerende direktør i Mack, Harald Bredrup.

Posisjon

Som kjent måtte bryggeriet i Nordkjosbotn redusere produksjonen som følge av at Rema sa opp samarbeidet. Ifølge Bredrup vil ikke den nye avtalen føre til at produksjonen nå går opp igjen.

– Avtalen vil uten tvil sikre de arbeidsplassene vi har igjen, og det har vært vårt hovedfokus. Kostnadsreduksjonen som ble gjennomført, var mye knyttet til en Coca Cola-avtale som også ble berørt av det som skjedde. Denne enigheta endrer ikke noe på realitetene slik sett, sier Harald Bredrup til Nye Troms.

Det er per i dag nærmere 60 ansatte i Mack, og flertallet av disse jobber på fabrikken i Nordkjosbotn.

– Vi har sagt internt at vi fortsatt har behov for kostnadsreduksjoner, og at vil beholde mest mulig av de endringene som er gjort. Men som sagt, arbeidsplassene er trygget med dette. Gjennom avtalen befester vi vår posisjon som et sterkt regionalt bryggeri, også i Rema 1000.

Administrerende direktør for Rema Kategori og innkjøp, Lars Kristian Lindberg, var torsdag i Tromsø for å markere avtalen. Han innrømmer at nordlendingenes engasjement i saka gjorde inntrykk.

– Engasjementet vi har sett de siste månedene viser med tydelighet at Mack har en sterk posisjon i Nord-Norge, sier Lindberg i ei pressemelding.

Han karakteriserer avtalefestinga som en gledens dag.

– Vårt utgangspunkt har vært at vi fortsatt ønsker å tilby våre kunder i Nord-Norge produkter fra Mack. Vi er svært glade for at vi i dag kan markere at vi har landet en avtale som sikrer kundene sitt favoritt-øl, sier han.

Powered by Labrador CMS