NY SATSING: Administrerende direktør i Macks Ølbryggeri Harald Bredrup (t.v.) og Bryggeri- og Drikkevareforeningens direktør Petter Nome stod for den offisielle åpningen da Macks nye fabrikk i Nordkjosbotn ble opprettet. Nå ser bryggeriet mot Sverige. Foto: Leif Arne Stensland (Arkiv)
NY SATSING: Administrerende direktør i Macks Ølbryggeri Harald Bredrup (t.v.) og Bryggeri- og Drikkevareforeningens direktør Petter Nome stod for den offisielle åpningen da Macks nye fabrikk i Nordkjosbotn ble opprettet. Nå ser bryggeriet mot Sverige. Foto: Leif Arne Stensland (Arkiv)

Mack skal levere øl til svenskene

BALSFJORD: Det nordnorske ølbryggeriet skal produsere 500 000 liter lys lager til Systembolaget i Sverige. Dette vil være med på å trygge arbeidsplassene på Nordkjosbotn.

Publisert Sist oppdatert

2017 har så langt vært et turbulent år for Mack-bryggeriet. Det ble som kjent mye støy etter at Rema 1000 inngikk avtale med Carlsberg-eide Ringnes, noe som førte til at bryggeriet med base i Nordkjosbotn måtte kutte en fjerdedel av arbeidstokken. Men nå er en fersk avtale på plass, som fører til nye muligheter for bedriften. Mack har vunnet et anbud om å levere 500 000 liter pils til den svenske versjonen av det norske vinmonopolet.

– Vi er veldig glad for at vi har fått denne muligheten. Helt siden vi fikk det nye bryggeriet, har vi tenkt at så vi skulle begynne å tenke eksport så snart vi hadde kontroll på egne prosesser, sier Mack-direktør Harald Bredrup.

Økt produksjon

Det er øltypen Arctic Beer som blir å finne i svenske hyller, og avtalen innebærer ei øking i produksjonen på Nordkjosbotn-fabrikken.

– Det vil være en vekst, men ikke noe kvantesprang. Men dette er en start, sier Bredrup, som ikke kan si sikkert om dette betyr flere arbeidsplasser i bryggeriet.

– Men dette vil være med på å trygge arbeidsplassene som er der, og er et tiltak som skaper lønnsomhet. Vi har også investert ganske tungt i utstyr som vil øke kapasiteten vår, sier Mack-direktøren.

I år skal bryggeriet ha egen stand under Anuga-messen i Köln. Dette blir av mange sett på som verdens viktigste mat- og drikkemesse, og i år arrangeres den for 34. gang. Der håper Bredrup på stor internasjonal interesse.

– Jeg synes vi har ei unik historie å fortelle. Det er litt artig når man begynner å lykkes. Det er først det siste året vi har blitt mer aktive på eksportsida. Vi håper dette er starten på noe mer, sier han.

– Hvordan er stemninga på Mack for tida?

– Den er god, vil jeg si. Det har vært et veldig spesielt år. Men jeg tror alle ser framover og ser at denne avtalen vil være noe som er positivt for oss, sier Bredrup.

Ser ut av Norge

Direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen forteller til E24 at flere norske bryggerier ser ut av landet.

– Det er økt interesse for øl over store deler av verden, og økt lyst til å smake på nye produkter fra nye land. Norge har en god posisjon blant ølkjennere fordi norske mikrobryggerier har gjort det bra under festivaler og i konkurranser. I Macks tilfelle handler det om å spille på det norske og arktiske, sier han til nettstedet.

Powered by Labrador CMS