OVERTAR: Veslemøy Aune (t.v.) selger Kaffemøya. Det er Mailiss Kristensen som fra og med 1. juli overtar kafeen på Bardufoss. Foto: Torbjørn Kosmo
OVERTAR: Veslemøy Aune (t.v.) selger Kaffemøya. Det er Mailiss Kristensen som fra og med 1. juli overtar kafeen på Bardufoss. Foto: Torbjørn Kosmo

Mailiss overtar «Kaffemøya» fra Veslemøy

Etter elleve år selger Veslemøy Aune kaféen sin på Bardufoss. Det er Mailiss Kristensen som overtar kafeen - med glede, ærefrykt og spenthet i bagasjen.

Publisert Sist oppdatert

I 2011 startet Veslemøy Aune opp «Kaffemøya» på Bardufoss. Elleve år senere har hun bestemt seg for å gi seg med kafédrifta.

Dette gjør hun med bakgrunn i at hun og sønnen Even Ingebrigtsen ved starten av året kjøpte Joker’n Pizzabar AS fra hennes far, Ivar Johnsen. Til nå har hun forsøkt å «sjonglere» drifta av begge bedriftene, men hun har innsett at det ikke lar seg gjøre uten at det blir litt for vanskelig.

– Jeg har rett og slett ikke kapasitet til å drive to bedrifter med så mange ansatte samtidig. Jeg har bestemt meg for å gå fullt og helt inn for å drive Joker’n, sier Aune.

Hemmelig kjøpssum

Samtalene hun har hatt med Mailiss Kristensen har vart lenge, og sammen har de kommer fram til at det er Kristensen som får kjøpe kaféen på Bardufoss. Summen Kristensen måtte ut med ønsker de begge å holde hemmelig.

– Vi har snakka lenge om dette, og jeg prøvde lenge å se om jeg klarte å sjonglere de to bedriftene. Jeg ansatte Mailiss som daglig leder for et halvår siden, og det har gått kjempefint, men til syvende og sist har kaféen vært mitt ansvar. Jeg kjente at det ble litt for mye å drifte begge samtidig, sier Aune.

Vemodig

Hun erkjenner at det er vemodig å selge bedriften hun starta for elleve år siden.

– Men samtidig har alt sin tid. Det er en grunn til at jeg ikke la ut Kaffemøya for salg på det åpne markedet, og det er fordi jeg og Mailiss har snakket mye om det. Jeg vil at den som skal overta skal være en person jeg har en god relasjon til. Jeg tror ikke at jeg ville ha solgt «Kaffemøya», om ikke det var for at Mailiss ville overta, sier Aune.

Det ligger an til at overtakelsen skal være formelt i orden 1. juli. Fram til da vil Aune og Kristensen overlappe hverandre.

– Jeg vil trå til og hjelpe henne når hun trenger det. Jeg vil at ting skal gå bra, så om det er noe hun ikke får til, så stiller jeg opp, forsikrer Aune.

– Skal gå bra

Mailiss Kristensen har stor tro på at kjøpet og de kommende oppgavene som eier av «Kaffemøya» skal gå bra.

– Jeg er klar for dette, og jeg tror det skal gå fint. Vi kommer til å ha en myk overlapping, for det er tross alt mye som man må sette seg inn i. Vi er ti ansatte, og det er en fin gjeng jeg skal overta, sier Kristensen.

Som likevel erkjenner at det vil bli skummelt å begi seg ut på hennes nye oppgaver som eier av «Kaffemøya», når den tid kommer.

– Det blir skummelt, for det er ikke noe jeg har gjort før. Jeg og Veslemøy er så godt kjent at dette føles trygt. Det er alltids bare å spørre henne om tingene jeg måtte lure på. Jeg har ingen erfaring som daglig leder utover det siste halvåret. Man får selvfølgelig litt ansvar, men det føles greit. Jeg tror det skal gå veldig bra, sier Mailiss Kristensen.

Powered by Labrador CMS