ÅPNER: Malangen kirke er nå åpen etter å ha vært stengt i tre uker på grunn av frosne vannrør og kloakk. Foto: Arkiv
ÅPNER: Malangen kirke er nå åpen etter å ha vært stengt i tre uker på grunn av frosne vannrør og kloakk. Foto: Arkiv

Malangen kirke er åpen igjen

BALSFJORD: For tre uker siden måtte Malangen kirke på Mortenhals stenges på grunn av frosset vann og kloakk. Nå åpner den dørene igjen.

Publisert Sist oppdatert

Begynnelsen av 2018 var preget av mye kulde og lite nedbør, noe som førte til at mange opplevde frosne rør. Malangen kirke på Mortenhals slapp heller ikke unna telas kalde grep. Uka før påske måtte kirka stenges fordi både vann og kloakk hadde frosset. Nesten tre uker tidligere hadde kloakken til kirka frosset, før også vannrørene frøs.

På grunn av vedvarende kulde anbefalte fagfolk å vente til det ble varmere før rørene kunne tines. Dette fordi de bare ville frosset igjen. Uten fungerende toalett var det intet annet å gjøre enn å stenge kirka. Fungerende kirkeverge Christoph Rothfuchs fryktet at kirka kunne bli stengt helt til mai. Men nå har han gode nyheter til dem som sokner til Malangen kirke.

– Nå er avløpet ute ved bårehuset åpent, og der er det toalett og vaskerom som kan benyttes. Det vil si at vi kan åpne for gudstjenester og begravelser, sier Rothfuchs.

Rørene inn til kirka er fortsatt frosne og vil ikke tines opp før det blir varmere i været. Dette fordi tela sitter så langt nedi bakken at rørene vil fryse på nytt. Kirkas gudstjenester annonseres i avisene.

– Det som er planlagt av gudstjenester, skal gå som planlagt. Bare følg med på annonsene, sier Rothfuchs.

Powered by Labrador CMS