NM-klare Bardufoss-jenter:

TIL NM: Disse ni jentene representerer Bardufoss gym og turn under kommende helgs NM i team-gym i Oslo. FOTO: Privat Foto: Privat
TIL NM: Disse ni jentene representerer Bardufoss gym og turn under kommende helgs NM i team-gym i Oslo. FOTO: Privat Foto: Privat

Målet er å gjøre det bedre enn i fjor

Når Bardufoss gym- og turn til helga deltar i NM er målet klart nok: Bedre enn i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Det er NM i team-gym som står på konkurranseprogrammet til helga for de ni turnerne i alderen 13–17 år som fredag setter kursen mot Oslo.

– Ambisjonene er å gjøre en god konkurranse og å få en bedre plassering enn i fjor. Da endte vi på en 16. plass, forteller turntrener Lise Hagensen Nytrøen.

Samlet karakter teller

De samme turnerne var for et par-tre uker siden med på NM i enkeltapparat. Da endte de på en 13. plass i frittstående som sitt beste resultat. Når team-konkurransen går lørdag skal gymnastene konkurrere i tumbling, trampett og frittstående, og den samlede karakteren danner grunnlag for plasseringa de ender opp med.

– Vi konkurrerer mot tropper som stort sett alle har egne turnhaller, så der stiller vi litt svakt, sier Lise Hagensen, med klar henvisning til manglende fasiliteter på Bardufoss og treninger på Olsborg så lenge de er helt uten hall på Rustahøgda.

Ikke ideelt

– Treningsmulighetene blir vanskeligere, og vi er nødt til å ta av helgene for å få kjørt treninger. Da er det noen som har jobb og andre aktiviteter, og det er langt fra ideelt, sier treneren.

Likevel stiller de i NM med mål om å gjøre det best mulig. Troppen fra Bardufoss er den eneste nordnorske som deltar i mesterskapet, ifølge Hagensen Nytrøen.

– I et slikt NM må vi være gode i alle øvelsene, sier hun.

God stemning

Det er frittstående som er Bardufoss-jentenes aller sterkeste side, men under NM enkeltøvelser nylig presterte de også godt i tumbling.

– Det er nok en spent gjeng som reiser sørover på fredag, men det er god stemning i laget etter den siste NM-konkurransen. Den ga et oppsving, så vi håper at vi klarer å prestere bra også denne gang, sier trener Lise Hagensen Nytrøen.

NM-konkurransen i Oslo går lørdag. Troppene har bare ett forsøk i hver øvelse.

NNM i Bardu

Bardufoss gym- og turn skal for øvrig i mars arrangere NNM. Uten hall på Bardufoss og tribuner i flerbrukshallen på Olsborg blir det mesterskapet arrangert i Barduhallen på Setermoen.

Powered by Labrador CMS