AVSLUTTER RÅDMANNSJAKTA: Onsdag blir en viktig dag for Målselv kommune. Da skal kommunestyret i et ekstraordinært møte avgjøre hvem de vil ha som erstatter for rådmann Hogne Eidissen, etter at han starter i jobben som prosjektleder for Senja. (Arkivfoto)
AVSLUTTER RÅDMANNSJAKTA: Onsdag blir en viktig dag for Målselv kommune. Da skal kommunestyret i et ekstraordinært møte avgjøre hvem de vil ha som erstatter for rådmann Hogne Eidissen, etter at han starter i jobben som prosjektleder for Senja. (Arkivfoto)

Målselv ansetter rådmann onsdag

MÅLSELV: I et ekstraordinært kommunestyremøte onsdag skal Målselv bestemme hvem de vil ha som sin øverste administrative sjef.

Publisert Sist oppdatert

Som kjent skal Målselvs rådmann Hogne Eidissen starte i jobben som prosjektleder og senere rådmann for den nye Senja-kommunen ved årsskiftet. Han sa opp målselvjobben i juni, og siden har prosessen med å rekruttere en ny administrativ leder til innlandskommunen pågått. Nå har arbeidsgruppa konkludert med sin anbefaling, og førstkommende onsdag skal kommunestyret foreta ansettelsen.

– Arbeidsgruppa har hatt intervjuer og har nå kommet fram til én kandidat vi mener kan bli Målselvs nye rådmann, forteller ordfører Nils Foshaug.

Siste prosessdel

Arbeidsgruppa har bestått av ordfører, varaordfører, gruppelederen til det største opposisjonspartiet, tillitsvalgte og rådmannen. Det var 15 søkere til stillinga, og to kandidater trakk seg tidlig etter at søknadsfristen var gått ut. Ordføreren forteller at det i løpet av rekrutteringsprosessen, hvor intervjuer med tre kandidater og bakgrunnssjekk har blitt gjennomført, så har ytterligere noen av søkerne trukket seg. Nå håper han at kommunestyret vil stille seg bak kandidaten arbeidsgruppa foreslår.

– Nå er det opp til kommunestyret å ansette kommunens nye rådmann. Så blir det sannsynligvis forhandlinger om lønn og andre vilkår. Vi håper at dette kan gjennomføres slik at vi har vedkommende på plass like over jul, sier Foshaug.

– Spiller hverandre gode

Ordføreren forteller at rådmannsrekrutteringa har vært en spennende prosess.

– Vi har vurdert kandidatene, og utvalget har jobbet for å finne en som vil ta Målselv videre, både ved å utvikle og levere tjenester til innbyggerne og å legge til rette for at Målselv er en god kommune i regionrollen, for næringsliv og tilrettelegger for arbeidsplasser, sier han.

Ordføreren har vært tydelig på at han har et svært godt samarbeid med dagens rådmann, og han la ikke skjul på at han gjerne skulle sett at Eidissen hadde blitt værende i Målselv.

– Det å tro at vi kan erstatte dagens rådmann og tro at vi får en som er helt identisk, går ikke. Vi skal ikke ha en ny Hogne, men en ny rådmann. Nå handler det om å ansette en god leder, som jeg og alle de andre i Målselv kommune kan spille hverandre gode. Det til det beste for Målselv, sier han.

Powered by Labrador CMS