SKAL HIT: Målselvordfører Bengt-Magne Luneng og Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd peker på Dronningetappens målgang Foto: Rune Dahl / Arctic Race of Norway
SKAL HIT: Målselvordfører Bengt-Magne Luneng og Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd peker på Dronningetappens målgang Foto: Rune Dahl / Arctic Race of Norway

Målselv er stolt over å ha fått ny målgang for «Dronningetappen»

MÅLSELV: For tredje gang blir Målselv arena for målgang på en etappe i Arctic Race of Norway. Det synes ordføreren er stort for hele kommunen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er veldig stort for hele Målselv at vi igjen får en målgang i sykkelrittet, sier ordfører Bengt Magne Luneng.

Å bli invitert til Narvik og presentasjonen av neste år sykkelritt-etapper under konferansen Agenda Nord-Norge, synes han var en svært hyggelig oppgave som relativt fersk Målselv-ordfører.

– Det er klart, dette er av de klart mest hyggelige oppgavene jeg har hatt så langt, smiler Luneng.

Han fleipet med sine ordfører-kolleger om at de kanskje skulle legge inn en femte etappe i rittet, en såkalt ordfører-etappe, men tror neppe den kommer til å bli realisert av sykkelritt-gründer Knut-Eirik Dybdal med det aller første.

– Nei, det blir nok ikke noe ut av det forslaget, sier han.

Ved forrige målpassering for Arctic Race i Målselv Fjellandsby var det Ben Hermans som kunne strekke armene i været og juble mest.

Les også: Gleder seg stort over Arctic Race-start i Balsfjord

Men at Målselv igjen får en målgang, og igjen på den såkalte «Dronningetappen» til etapperittet, den mest krevende og spektakulære etappen, er han veldig fornøyd over.

– Jeg hadde egentlig ikke ventet at vi skulle få rittet tilbake allerede neste år, når vi hadde målgang både i 2015 og i 2017, men det er kanskje gode jobber som ble gjort da som gjør at de igjen kommer tilbake så fort, sier Luneng.

Den tredje etappen av neste års sykkelritt starter på Finnsnes og går en runde ute på Senja før kursen settes mot innlandet og Målselv. Der venter målgang ved restauranten i Målselv Fjellandsby, på en etappe som er nærmest identisk med etappen i 2015-utgaven. Etappen er vel 184 km lang.

– Det at vi igjen får målgang på selve «Dronningetappen» er ekstra stort, sier Bengt Magne Luneng.

Her er ruta for tredje etappe av Arctic Race of Norway.

Han tenker de nå skal bruke de erfaringer som er gjort de to tidligere årene for å bli enda bedre som vertskommune for en etappe i sykkelrittet.

– Vi må se på hav som var bra da, og gjøre kanskje noe enda bedre denne gang, sier ordføreren.

At Målselv har vært gjennom dette tidligere, mener han letter arbeidet som nå skal planlegges med kommunen som bidragsyter.

– Nå skal vi gjøre alt for om mulig å gjøre 2020-etappen av rittet enda bedre enn de tidligere der vi i Målselv har vært involvert, sier Bengt Magne Luneng.

Powered by Labrador CMS