INNSPILLING: Filmen ble spilt inn i Målselv, nærmere bestemt Øverbygd. Her er et bilde fra kortfilmen. Foto: Odd Reinhardt Nicolaysen
INNSPILLING: Filmen ble spilt inn i Målselv, nærmere bestemt Øverbygd. Her er et bilde fra kortfilmen. Foto: Odd Reinhardt Nicolaysen

Målselv-innspilt film vant amerikansk prestisjepris

MÅLSELV: Kortfilmen «Sparkekoret» stakk 22. november av med hovedprisen i kategorien «Live-Action Short» på Chicago International Children’s Film Festival.

Publisert Sist oppdatert

Juryen som bedømte samtlige kvalifiserte filmer, fikk gjennom «Sparkekoret» se hva Målselvs natur kan by på.

Det er nemlig slik at «Sparkekoret» er spilt inn på Filmcamp i Øverbygd.

Produsent Julia Andersen i produsentselskapet Fjordic Films er storfornøyd med prisen.

– Det er så stas at jeg har nesten ikke ord. Det er helt fantastisk, gliser hun.

Kan havne på Oscar-liste

Med tildelinga av hovedprisen i filmfestivalen betyr det at filmen kan havne på lista over filmer som kan nomineres til Oscar-utdelinga neste år.

– Det er overhodet ikke hverdagskost. Vi er kjempespent på om vi havner på lista. Jeg er i gang med søkinga nå. Det er veldig stort for alle involverte, både foran og bak kamera, sier Andersen.

Filmcamp, Øverbygd og nærliggende områder er brukt i filmen. Ifølge Andersen slet selskapet med å velge hvilke steder de ville ha i bakgrunnen på de forskjellige klippene.

– Vi bruker naturen for alt den er verdt i filmen. Vi hadde et luksusproblem med å bestemme oss for location fordi det er så mye vakkert i området.

Flere målselvinger skal ifølge Andersen ha vært med som statister i filmen.

– Vi var rundt i Øverbygd og fikk tak i sparker og statister. Vi fikk god hjelp av de lokale. Det er alltid godt å være på Filmcamp, sier hun.

Takker alle som bidro

Filmen ble ifølge Andersen solgt til strømmetjenesten FilmBib. Dermed kan de med nasjonalt lånekort til biblioteker se filmen via nettet.

Kjetil Jensberg er direktør i Filmcamp i Øverbygd, og de var med som tilretteleggere og bidro med finansiering.

Han retter stor takk til alle de lokale som hjalp til med filmen.

– Det er mange som har bidratt, og mange av statistene er målselvinger. Det er viktig å takke dem for at de var villige til å være med og bidra, sier han.

Jensberg forteller at det i forbindelse med kortfilmer sjeldent drypper penger tilbake til selskapet.

– Det går mer på ære og berømmelse. For Filmcamp har det betydning at vi er med og at navnet vårt kommer på rulleteksten.

Det var i løpet av fjoråret filmen ble spilt inn.

– Korona var derfor ingen utfordring, sier direktør i Filmcamp Kjetil Jensberg.

Powered by Labrador CMS