LEGGES NED: Drifta av Målselv mottak opphører 30. april
LEGGES NED: Drifta av Målselv mottak opphører 30. april

Målselv mottak legges ned

MÅLSELV: 30. april er det slutt på den ordinære asylmottakdrifta i Målselv. Dette fører til at 5.8 årsverk forsvinner og 123 beboere må flytte.

Publisert Sist oppdatert

Utlendingsdirektoratet (UDI) Regionkontor Nord legger ned seks mottak, med til sammen 590 plasser. Målselv, Nesna og Bodø er ordinære mottak, mens Tverlandet, Evenskjer og Leines er mottak for enslige mindreårige som blir lagt ned. I hele landet legger UDI nå ned totalt 20 mottak, med 2 100 plasser.

- Det var en trist beskjed vi fikk, vi hadde ikke forventet det i denne omgangen, sier daglig leder Sami Hajzeri.

Det ordinære mottaket skal driftes fram til 30. april. Etter det vil 5.8 årsverk fordelt på seks personer forsvinne fra mottaket. I tillegg må123 personer flytte fra kommunen, enten til andre mottak eller bli bosatt i en kommune. Hazjeri er overrasket over at de legges ned, med tanke på at de har tatt i mot flere av de mest utfordrende beboerne i landet med gode resultater.

- Det skaper frustrasjon i gruppa når man har stått på og fått det til, at det skal bety så lite, sier han.

Nå blir hovedfokuset å ta vare på de ansatte som rammes og beboerne. De neste dagene skal de gå innom hver eneste beboer for å fortelle om vedtaket og svare på spørsmål.
- Hele kommunen

Økonomisk uforsvarlig

I ei pressemelding roser UDI-regiondirektør Bjørn Fridfeldt kommuner, mottak og driftsoperatører og takker for jobben de har gjort.

– Alle disse er gode mottak som vi gjerne ville hatt med videre, men det kommer langt færre asylsøkere nå. Det er alltid synd for ansatte som mister jobben, beboere som må flytte og lokalsamfunn som har knyttet sterke bånd til mottakene. Samtidig kan vi ikke forsvare økonomisk å sitte med mange ledige plasser, sier han.

1. mai vil Region Nord sitte igjen med 12 ordinære mottak, med totalt 2056 plasser, og 14 mottak for enslige mindreårige, med 577 plasser. Gitt den gjeldende prognosen for 2017 og faktiske ankomster, som kan bli enda lavere, vil UDI jevnlig gjennom hele året justere ned mottakskapasiteten.

Powered by Labrador CMS