ÅPNER SNART: I februar åpner skuterløypene i Målselv. Dersom alt går etter planen. Her fra åpninga i fjor. Foto: Kari Anne Skoglund (Arkiv)
ÅPNER SNART: I februar åpner skuterløypene i Målselv. Dersom alt går etter planen. Her fra åpninga i fjor. Foto: Kari Anne Skoglund (Arkiv)

Målselv satser på å åpne alle de seks skuterløypene i februar

MÅLSELV: Hvis alt går etter planen åpner samtlige skuterløyper i Målselv den 15. februar. Snart er det også mulig å kjøpe løypekort.

Publisert Sist oppdatert

I henhold til løypebestemmelsene vil skuterløypene i Målselv trolig være åpen fra 15. februar til 4. mai. Vær og føre vil dog ha noe å si for når løypene åpner og stenger. Det forteller skogmester Asle Lifjell i Målselv kommune.

– I månedsskiftet januar-februar begynner vi å selge løypekort på kommunens hjemmesider, legger han til.

Seks løyper

Det er seks ulike skuterløyper i Målselv, og noen henger sammen. De gamle isfiskeløypene er nå blitt rekreasjonsløype en til tre. De finner man oppe i Dividalen, mens løype fire, fem og seks er i Rostadalen, og starter ved lille Rostavatn. Det er Målselv kommune som eier løypene og har gjennomført prosessen. Kommunen har avtale med Øverbygd fjellredningsgruppe og UL Freidig om vedlikehold av løypene.

– UL Freidig har hovedansvar i Rostadalen, mens Øverbygd fjellredningsgruppe har ansvar for løype en til tre. De samarbeider også om hele drifta, forteller skogmesteren.

Tre åpna i fjor

Tre av rekreasjonsløypene ble åpna skjærtorsdag i fjor. Kommunestyret sa forrige vinter et endelig ja til skuterløypene, men det var flere mulige hinder på veien mot åpning. Løypene har vært etterlengta, og den politiske prosessen for å kunne åpne regulerte skuterløyper i Målselv har tatt tid. Løypene måtte også kjøres, stikkes, merkes og skiltes. I tillegg til at været måtte spille på lag med dem. Grunneiere, UL Freidig og rostadalinger var klare for å bidra før påske i fjor, og tidligere ordfører Nils Ole Foshaug skrøt av dugnadsinnsatsen fra Rostadalen, i samarbeid med skogmester Asle Lifjell.

Powered by Labrador CMS