YTRING:

Målselv ungdomsråd mener gang- og sykkelsti mellom Buktamoen og Andslimoen kan knytte bygdene sammen

Foto: Kari Anne Skoglund (Arkiv)
Foto: Kari Anne Skoglund (Arkiv)

«Vi er opptatt av at alle, spesielt barn og unge, skal kunne ferdes trygt i trafikken.»

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Målselv kommune var den første kommunen i Troms som ble godkjent av Trygg trafikk som trafikksikker kommune i 2018. Det er bra! Dette er en status vi i Målselv ungdomsråd mener vi bør jobbe kontinuerlig for å opprettholde. Vi er opptatt av at alle, spesielt barn og unge, skal kunne ferdes trygt i trafikken.

Strekningen mellom Andslimoen og Buktamoen er svært trafikkert, og det gjør det farlig for myke trafikanter å ferdes der. Mange ungdommer fra Olsborg- og Moen-området har venner på Bardufoss, og motsatt, og kjører denne strekningen daglig i forbindelse med fritidsaktiviteter. Derfor ser vi i Målselv ungdomsråd et sterkt behov for en gang- og sykkelsti mellom Buktamoen og Andslimoen. På grunn av utilstrekkelig kollektivtilbud, er vi ungdommene avhengig av foreldre til å kjøre. Vi kan ikke forvente at foreldrene alltid er tilgjengelige. En sykkelvei på denne strekningen vil gjøre det lettere for oss å komme oss imellom når som helst, fordi vi får muligheten til å frakte oss selv for egen maskin.

En annen positiv effekt vil være at det vil knytte bygdene sammen. Vi tror også at ungdommer og voksne kan bli mer aktiv ved å ha muligheten til å sykle eller gå denne strekningen. Slik som det er i dag, er det svært få som tør – eller får lov av foreldre – å sykle langs E6. Vi har full forståelse for at foreldre ikke lar barna sine ferdes her, siden fartsgrensa er 80 km/t. Det er dessuten ikke bare ungdommer som bruker denne strekningen, men også mange voksne i forbindelse med jobb og henting i skole og barnehage. Hvis vi gjør det trygt å ferdes her, vil vi oppnå at biltrafikken reduseres og dermed reduserer vi også utslipp. Enda en positiv effekt.

Vi forstår at det er mye som må gjøres når det gjelder trafikksikkerhet i kommunen. Men Målselv ungdomsråd oppfordrer likevel kommunen til å prioritere den nevnte strekningen og til å legge arbeidet med gang- og sykkelsti inn i trafikksikkerhetsplanen.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS