NYTT TILBYGG: Byggeleder Ingvard Brekke og daglig leder Anne Kristin Brekke i Sund Olsen Eiendom i et av de to nye tilbyggene i Målselvsenteret. Dette tilbygget skal overtas av Europris om en drøy måned. Foto: Morten Kasbergsen
NYTT TILBYGG: Byggeleder Ingvard Brekke og daglig leder Anne Kristin Brekke i Sund Olsen Eiendom i et av de to nye tilbyggene i Målselvsenteret. Dette tilbygget skal overtas av Europris om en drøy måned. Foto: Morten Kasbergsen

Målselvsenteret vokser

BARDUFOSS: Utbygginga av Målselvsenteret er godt i gang. Den første delen av det første byggetrinnet skal tas i bruk i midten av mars.

Publisert Sist oppdatert

Byggearbeidene på det første byggetrinnet startet i oktober i fjor. Råbyggene på de to tilbyggene har kommet opp. Etter planen skal Europris overta det ene tilbygget 17. mars, mens det andre tilbygget mellom Rimi og Nille skal være klar til innflytting 1. juni. Det innebærer at apoteket flytter fra Andselv til Målselvsenteret etter den datoen.

– Det er totalt snakk om en utvidelse på om lag 350 kvadratmeter. Den har en kostnad på om lag 3 millioner kroner, sier daglig leder Anne Kristin Brekke i Sund Olsen Eiendom AS, selskapet som eier Målselvsenteret.

Hemmet av kulda

Byggeleder Ingvard Brekke i Sund Olsen Eiendom forteller at det ble forsinket oppstart på utbygginga fordi det tok lengre tid enn planlagt å få kommunen til å godkjenne planene. I tillegg har det blitt en litt lengre byggeperiode enn forutsatt på grunn kulda i januar.

– Dette er det første byggetrinnet på rammetillatelsen vi har fått fra Målselv kommune. Det andre byggetrinnet skal komme bak Rimi, men det er ennå ikke avklart når det kommer, sier han.

Ifølge Anne Kristin Brekke må de få nye leietakere før det blir aktuelt å realisere det andre byggetrinnet, som blir på mellom 300 og 400 kvadratmeter. Sund Olsen Eiendom har noen interessenter, men det er en lang prosess fra å ha interessenter til det blir inngått leiekontrakter.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra kundene på utvidelsen. Den første milepælen blir 17. mars når Europris får overlevert sitt nye lokale. Butikken vil etter det ha stengt i 14 dager før den skal ha en ny stor åpning, beretter den daglige lederen.

Det er ni år siden den siste store utvidelsen av Målselvsenteret. I 2005 ble kjøpesenteret utvidet med 550 kvadratmeter for å gjøre plass til Europris.

Ikke flere planer

Målselvsenteret vil ikke miste noe parkeringsareal som en følge av den nye utbygginga. De to tilbyggene ligger på baksida av kjøpesenteret, hvor det ikke er kundeparkering.

På spørsmål om det foreligger ytterligere utvidelsesplaner når de to byggetrinnene på Målselvsenteret er ferdigstilt, svarer Anne Kristin Brekke:

– Det har vi ikke tenkt på. Så langt er det nok med de to byggetrinnene vi har fått godkjent av kommunen.

Powered by Labrador CMS