BEKLAGER: Daglig leder i Nye Troms, Gry Thorsteinsen, beklager på det sterkeste at omlegging med distribusjon av lørdagsaviser har ført til at mange abonnenter ikke fikk lørdagens Nye Troms.
BEKLAGER: Daglig leder i Nye Troms, Gry Thorsteinsen, beklager på det sterkeste at omlegging med distribusjon av lørdagsaviser har ført til at mange abonnenter ikke fikk lørdagens Nye Troms.

Mange abonnenter fikk ikke lørdagsavisa

BALSFJORD: Omlegginga med distribusjon av lørdagsaviser ble som mange fryktet. Frustrasjonen er stor og forståelsen liten for at Kvikkas ikke klarer å levere avisa til rett tid.

Publisert Sist oppdatert

Sist lørdag var første dag med firmaet Kvikkas AS som distributør av aviser. Mens det tidligere var Posten som hadde dette ansvaret også på lørdager, ble firmaet fra Ålesund tildelt distribusjon gjennom et landsdekkende anbud.

Mange gikk ut og advarte mot at abonnenter ville oppleve at avisa ble forsinket eller at den rett og slett ikke ville bli levert. Og allerede før Kvikkas AS hadde sin første dag med distribusjon, gikk selskapet ut med at de ikke leverte aviser til postbokser på lørdager.

Har ringt i ett

Til Nye Troms forrige lørdag sa avisas daglige leder Gry Thorsteinsen at det ble jobbet iherdig for at overgangen skulle kunne gå så knirkefritt som mulig for abonnentene.

– Vi jobber med å få på plass gode løsninger. Vi må stole på at Kvikkas AS kommer til å levere, sa hun.

Skal vi tro tilbakemeldingene fra oppgitte abonnenter, har denne overgangen langt fra gått knirkefritt. Telefonene fra kunder som ikke har mottatt lørdagsavisa, har nemlig vært svært mange.

– Vi har tre personer som sitter og svarer på telefonhenvendelser. Det har ringt i ett siden vi kom på jobb mandag, sier Gry Thorsteinsen.

Beklagelig

Som daglig leder beklager hun på det sterkeste at mange av Nye Troms sine abonnenter ikke fikk lørdagens avis.

– Vi kan ikke annet enn å beklage at så mange av våre abonnenter ikke fikk avisa. Det jeg kan si, er at det jobbes intenst med løsninger slik at våre abonnenter skal få avisa si på lørdag, sier Thorsteinsen.

– Er det abonnenter i bestemte områder som ikke fikk avisa lørdag?

– Jeg har ikke full oversikt, men det er områder både i Balsfjord, Målselv og Bardu som er berørt, sier hun.

Abonnenter med postkasse, som ikke fikk avisa lørdag, fikk heller ikke i går lørdagens utgave av Nye Troms. Ei avis de ifølge den daglige lederen heller ikke vil få.

– Nei. Disse vil ikke få sist lørdags avis. Det er bare å beklage da det ikke er vi, men Kvikkas AS, som har ansvaret for distribusjon av lørdagsavisa. Det vi gjør, er å godskrive kundene med antall aviser som ikke leveres, sier Thorsteinsen.

– Kvikkas AS deler ikke ut lørdagsaviser til folk med postboks. Er det kommet til løsning med å få andre til å levere til postbokser?

– Nei. Dette er ikke på plass foreløpig, sier Thorsteinsen og legger til at abonnenter med postbokser skal få lørdagens avis på mandager.

E-avis

Hun minner samtidig om at som abonnent har du e-avisa inkludert i abonnementet.

– Du kan lese hele avisa digitalt allerede fra klokka 04.00 på utgivelsesdagen. Det er bare å registrere deg på www.nye-troms.no for tilgang. Abonnementsnummer står på fakturaen, sier Gry Thorsteinsen.

– Det er samtidig viktig at alle abonnenter merker postkasse med navn, og at vi blir varslet ved eventuelt nye adresser, avslutter Thorsteinsen med håp om at overgang til ny distributør i fremtiden skal gå så knirkefritt som mulig for Nye Troms sine abonnenter.

NB! Nye Troms sine kontorer på Storsteinnes, Olsborg og Setermoen fikk mandag ettermiddag hver en bunke med lørdagens avis. Abonnenter som ikke har fått lørdagens utgave av Nye Troms, kan stikke innom ett av kontorene og få avisa.

Powered by Labrador CMS