DYKTIGE SKUESPILLERE: Skuespillerne Espen Mauno, Ellen Andreassen og Kristian Bøhle fra Rimfrost-teateret, levde seg til de grader inn i sine roller. (Foto: Lill-Karin Nyland)
DYKTIGE SKUESPILLERE: Skuespillerne Espen Mauno, Ellen Andreassen og Kristian Bøhle fra Rimfrost-teateret, levde seg til de grader inn i sine roller. (Foto: Lill-Karin Nyland)

Mange ble med på teatertur i regnværet

BALSFJORD: Selv om værgudene ikke viste seg fra sin aller beste side ble søndagens teatertur til Juksavatn en suksess. Her fikk 50 publikummere bl.a. se framføringa av skuespillet «Nøkkelen».

Publisert Sist oppdatert

Folk i alle aldre hadde kommet, dels for å gå rundt vannet, dels for å få med seg skuespillet om 1814-utsending Henrik Larsen fra Balsfjord. – Det var et stort oppmøte av folk, og mye større enn ventet. Syv kanner kaffe var ikke nok. Også vaflene ble det fort fritt for, sier museumskonsulent Elisabeth S. Andreassen.

Nøkkelen

Hun forteller at det er femte året Midt Troms Museum arrangerer tur til Juksavatn i Strupen i samarbeid med Balsfjord historielag.

– Det er blitt en tradisjon, selv om det var første året med skuespill. 50 solgte billetter gjør at skuespill er noe vi satser også på neste år, sier hun.

På grunn av at hverken trekkspill eller fiolin tålte søndagens regnvær, måtte det gjøres noe om på skuespillet som varte i tjue minutter.

– Skuespillet «Nøkkelen» handlet om 1814-utsending Hen­rik Larsen Skjærret. Det var første gang dette ble fremført i Balsfjord, men sannelig på tide. For det var jo nettopp fra Balsfjord Henrik Larsen kom, og i fjor høst ble fjøset etter ham fredet av riksantikvaren, sier Andreassen, og roser skuespillerne fra Rimfrost-teateret.

Hun legger til at selv om ikke arrangørene i år fikk noen guide med på turen rundt Juksavatn, tok de som hadde lyst turen i de flotte naturomgivelsene.

– Et svært vellykket arrange­ment, avslutter Andreassen.

Powered by Labrador CMS