HAR SØKT: Sylvi Granheim er selger hos Lians Caravan og tidligere næringskonsulent i Målselv kommune. Hun har søkt seg til næringssjefstillinga i Balsfjord.
HAR SØKT: Sylvi Granheim er selger hos Lians Caravan og tidligere næringskonsulent i Målselv kommune. Hun har søkt seg til næringssjefstillinga i Balsfjord.

Mange vil bli næringssjef i Balsfjord

BALSFJORD: Balsfjord kommune skal ansette tre sektorledere og en næringssjef. Søknadsfristen til stillingene har gått ut, og særlig et par av stillingene har fått godt med søkere.

Publisert Sist oppdatert

Fire topplederstillinger i Balsfjord kommune har vært utlyste de siste ukene. To stillinger som sektorledere, den ene for oppvekst og kultur og den andre for helse og omsorg har vært lyst ut i to omganger på grunn av få søkere. Ei sektorlederstilling for plan, utvikling og fellestjenester har ligger ute for første gang, og det samme gjelder ei nyopprettet stilling som næringssjef for Balsfjord kommune.

Omstilling

Politikerne i formannskapet i Balsfjord har vedtatt at det skal gjennomføres en omstilling i rådmannens stab i kommunen. Det innebærer blant annet at det har blitt opprettet ei ny stilling som næringssjef i kommunen. Det innebærer også at stillinga som kommunalsjef for plan og utvikling blir omgjort til ei sektorlederstilling, som ikke lenger skal ha noe direkte med næring å gjøre.

Mange søkere

Nå har søknadsfristen til alle de fire stillingene gått ut, og søkerlistene er klare. Særlig stillinga som sektorleder for oppvekst og kultur og næringssjefsstillinga har fått en god del søkere. Det er åtte søkere til sektorlederstillinga og syv søkere til næringssjefstillinga. På lista over de som ønsker å bli sektorleder for oppvekst og kultur finner vi blant andre Kjetil Pedersønn Aasen som er lektor i Målselv og Lillian Pedersen som i dag er konstituert kommunalsjef i Balsfjord, for nettopp dette fagfeltet.

Næringssjef

Stillinga som næringssjef har fått syv søkere, og deriblant flere lokale. Fra Bardu hos daglig leder Frank Myrvoll søkt seg til stillinga og det har også kirkeverge og daglig leder Kjersti Lunde. Fra Målselv har selger Sylvi Granheim søkt på stillinga, og det har også nåværende kommunalsjef i Balsfjord kommune, Vegar Gystad gjort. Fra Balsfjord har driftssjef i Balsfjord kommune Tor-Arne Wolden et ønske om å bli næringssjef.

Kun to

Stillinga som sektorleder for plan, utvikling og fellestjenester har kun to søkere, som begge er fra Målselv og det er seks stykker som ønsker å bli sektorleder for helse og omsorg i Balsfjord. Sistnevnte stilling hadde like mange søkere sist runde den var lyst ut. Da ble søknadsfristen utvidet.

Powered by Labrador CMS