Enebolig på Mestervik totalskadd:

ÅSTED: Slik så det ut dagen etter brannen. Foto: Sol Gabrielle Larsen
ÅSTED: Slik så det ut dagen etter brannen. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Mann mistenkt for å ha tent på

MESTERVIK: Mannen som er mistenkt for å ha satt fyr på eneboligen sin på Mestervik torsdag, ble avhørt av politiet i går.

Publisert Sist oppdatert

- En person er mistenkt i saken. En hypotese vi jobber ut fra er at brannen kan være påsatt, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved Midt-Troms lensmannsdistrikt.

Mannen ble avhørt av politiet søndag. I løpet av helga har politiet også avhørt flere vitner.

- Det har pågått etterforsking hele helga, sier Grimnes.

Politiet har satt opp bånd rundt branntomta i påvente av åstedsundersøkelser som skulle gjøres mandag. De kan ikke svare på om mannen er samme person som tok seg ut av boligen på egenhånd, før brannen tok overhånd.

- Vi har avhørt en del vitner og forsøker å danne oss et slags bilde over hva som har skjedd. Det er mye vi ikke har fått svar på enda. Vi har noen teorier, sier Grimes.

Meldinga om brannen kom klokken 17.19 torsdag. Det første mannskapet, fra Mestervik, var på plass åtte minutter senere. Da mannskapet på sju fra Storsteinnes ankom, viste det seg raskt at de to som var til stede hadde god kontroll på brannen.

- De tømte 2000 liter vann på huset, og hentet mer vann fra fastnettet som de hadde klart til vi kom, sier varabrannsjef Morten Nilsen i Balsfjord brann og redning.

I starten fryktet man spredning til to nærliggende boliger.

– Det begynte å bli varmt, og vinden snudde flere ganger i løpet av innsatsen. Flere ganger var flammende faretruende nær et annet hus. Mannskapet kontaktet husene i nærheten, og ba dem lukke ventiler og vindu for å unngå røyk i husene. Brannrøyk lukter ikke bare stygt, men er også svært skadelig, sier Nilsen.

Etterslukkinga av huset tok vel en time.

– Vi hadde full kontroll etter ti minutt. Vi var så tidlig på plass som overhode mulig, sier varabrannsjefen.

Powered by Labrador CMS