Det var mange håndballdrømmer i Balsfjordhallen i helga:

LIKER: STIL-spillerne Jonathan, William, Raon og Casper synes håndball er topp å holde på med. Foto: Ole Reidar Mathisen
LIKER: STIL-spillerne Jonathan, William, Raon og Casper synes håndball er topp å holde på med. Foto: Ole Reidar Mathisen

Maria Isabella har som mål å spille på landslaget

STORSTEINNES: Storsteinnes IL var vertskap for en turneringshelg i Balsfjordhallen. De to hjemmelagene spilte fire kamper hver over to dager og ungene stortrivdes på håndballbanen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg spiller på både gutte- og jentelaget. Det blir litt for slitsomt å spille alle kampene i helgen så jeg tror jeg bare spiller seks eller sju av de, sier Maria Isabella Heim.

Klubben har bare fem guttespillere, så jentene må være med å dra lasset for å stille lag i gutteklassen. Maria viser gode hånballegenskaper på banen og synes det er gøy å spille mye. Hun har store ambisjoner for framtiden når det kommer til håndball.

– Målet mitt er å spille på landslaget, sier hun mellom kampene.

Morsomt å spille borte

Jonathan, William, Raon og Casper er fire av de fem guttene som spiller for Storsteinnes. De spiller håndball om vinteren og fotball om sommeren og er fokusert på at de skal bli gode i begge idretter. Selv om de snakker om resultater og hvor gode laget deres er, så er det andre ting som er viktigere som motivasjon for guttene.

– Det morsomste er å reise til Harstad, Lødingen, Narvik og Tromsø for å spille håndball. Vi har ingen andre å spille mot i nærheten, sier Jonathan.

De snakker ivrig i munnen på hverandre når de skal forklare hvor gøy det er å reise. Selv om de liker å spille håndball så er det ikke alle som er like ivrige når det kommer til å følge landslagene eller andre voksenlag på TV.

– Det er mye morsommere å spille selv enn å se på andre spille. Men jeg får med meg resultatene når de spiller mesterskap på TV, sier William.

Godt oppmøte

Eirik Heim er eneste trener for ei gruppe på 39 spillere i årsklassene 8 til 11 år. Da går det mye tid til koordinering og planlegging. Det er ikke fritt for at det blir en hektisk hverdag med treninger i ukedagene og reising i helgene.

– Jeg har trening med seks lag hver uke, der de eldste trener to ganger i uka. Det blir i tillegg reising nesten hver helg, så dette tar en del tid, forteller Heim.

Han forteller om en stabil gjeng som har nær 100 prosent oppmøte på treninger gjennom uken. Det er givende å bruke tid som trener når spillerne viser innsats og resultater. På trenersiden skulle han gjerne sett at det var flere som kunne stille opp. Han har i perioder hjelp av en keepertrener, men skulle hatt flere hovedtrenere.

– Jeg skulle gjerne hatt flere trenere sammen med meg for det tar tid og energi å koordinere alle treningene. Men jeg får det til, forteller Heim.

Dugnaden er viktig

Det er åtte turneringshelger i Balsfjordhallen gjennom sesongen, og kaféen skal driftes slik at publikum og spillere kan få kaffe og noe å bite i. Foreldrene står for alt rundt kaféen og synes det er en grei måte å tilbringe helgen på.

– Vi er såpass mange foreldre som deler på oppgavene, så det blir ikke mange dugnadstimer på hver av oss, sier en av foreldrene i kaféen.

Kona til Eirik Heim stiller opp på kjøkkenet både på hjemme- og bortekamper. Hun sørger for vårruller og ris i kaféen denne helgen og er kjent for å gi ungene gode måltider når de er på reise også.

– Hun er fantastisk når det kommer til å få mat i ungene. I stedet for at de spiser en brødskive med ost og skinke, så stiller hun opp med varm mat på bortekamper, sier en av de andre foreldrene.

Powered by Labrador CMS