VANT BRONSE: Marie Brekke fra Målselv IL med en historisk Målselv-bronse i nordisk juniorlandskamp i Kristiansand sist helg. Foto: Privat
VANT BRONSE: Marie Brekke fra Målselv IL med en historisk Målselv-bronse i nordisk juniorlandskamp i Kristiansand sist helg. Foto: Privat

Marie sikret seg bronse i nordisk landskamp

MÅLSELV: Marie Brekke fra Målselv IL friidrett hoppet seg til bronsemedalje i høydekonkurransen under den nordiske juniorlandskampen som ble arrangert i Kristiansand.

Publisert Sist oppdatert

FRIIDRETT

18-åringen fra Målselv IL ble tatt ut som en av to norske jenter til høyde-øvelsen i den nordiske juniorlandskampen. Der gikk både Marie, og den andre norske representanten i konkurransen, Mia Guldteig Lien, over 1,60, 1,65 og 1,70 i første forsøk. Dermed endte de på delt bronseplass, rangert foran tre andre utøvere som stoppet på samme høyde. De hadde flere riv på veien mot 1,70. Vinneren kom fra Finland og gikk over 1,79, mens toeren fra Danmark/Island hoppet over 1,76. Totalt var det åtte deltakere med i juniorlandskampen i hver øvelse, to fra hver av Sverige, Danmark/Island, Finland og Norge. På jentesiden vant Norge landskampen, 5,5 poeng foran Finland. Sverige kom på tredjeplass.

- Det er godt å vinne en bronse individuelt, og det å være med og vinne en lagkonkurranse var også veldig gøy, sier Marie Brekke.

Hun rangerer helga prestasjon som noe av de beste hun har gjort i en større konkurranse. Målselv-jenta hadde et veldig godt hopp da hun gikk over 1,70, og hadde kanskje gått over 1,73 også i det hoppet. Forsøkene hennes på 1,73 var gode, men ungjenta klarte ikke passere lista uten å rive. Dermed står fortsatt persen på 1,71 utendørs, satt tidligere i sommer. Innendørs hoppet hun i vår over 1,73.

- Nå satser jeg på å klare persen i kommende helgs junior-NM, sier Marie Brekke.

Hun har akkurat startet på studier i Trondheim, og der kommer hun inn i miljøet rundt høydetrener Roger Hollup. I et nytt treningsregime håper hun å komme seg enda høyere i disiplinen.

- Målet for junior-NM er gull, eller i hvert fall medalje, men jeg vil gjerne også klare en ny bestenotering. Jeg tror bedre treningsmuligheter skal kunne bety mye for meg, sier Marie Brekke.

Junior-NM arrangeres i Sigdal til helga.

Powered by Labrador CMS