STOR EGENINNSATS: Mariell Nordgård (18) fra Sagelvvatn oppnådde hele 22 seksere og 7 femmere på sitt vitnemål. Et vitnemål som gjør at hun nå er sikker på å komme inn på statsvitenskap ved NTNU i Trondheim. – Planen videre er å bli diplomat i Utenriksdepartementet, sier balsfjordjenta. Foto: Leif A. Stensland
STOR EGENINNSATS: Mariell Nordgård (18) fra Sagelvvatn oppnådde hele 22 seksere og 7 femmere på sitt vitnemål. Et vitnemål som gjør at hun nå er sikker på å komme inn på statsvitenskap ved NTNU i Trondheim. – Planen videre er å bli diplomat i Utenriksdepartementet, sier balsfjordjenta. Foto: Leif A. Stensland

Mariell fikk 22 seksere

BALSFJORD: Balsfjordjenta Mariell Nordgård har et vitnemål som få andre. Hun fikk nemlig 22 seksere og 7 femmere for sin tre år lange innsats som elev på musikklinja ved Kongsbakken videregående skole.

Publisert Sist oppdatert

I februar i fjor hadde Nye Troms sak om 18-åringen fra Sagelvvatn. Som én av åtte utvalgte elever fra Kongsbakken videregående skole fikk hun være lærer for en dag for en femteklasse ved Hamna skole i Tromsø.

Den gang mente hun at det å være lærer var både artig og utfordrende, og noe hun hadde lyst til å bli.

– Jeg skal gå tredje året også på Kongsbakken før jeg kan starte på lærerskolen. Denne utdannelsen regner jeg med å ta sørpå da jeg ønsker å oppleve mer av Norge. Deretter ønsker jeg fortest mulig å komme ut i jobb som lærer. Så får vi se om jeg kommer nordover igjen. Kanskje som lærer på Nordkjosbotn videregående skole en gang i framtiden, sa Mariell Nordgård den gang.

Om det blir slik, gjenstår å se. Først skal nemlig mer av Norge oppleves. Med toppkarakterer også på 13 allmennfag, deriblant norsk, historie, samfunnsfag og matematikk, skulle det ikke by på problemer å komme inn på de fleste skoler her til lands.

– Målet jeg satte meg var at jeg bare skulle ha femmere og seksere på vitnemålet, men jeg hadde ikke trodd at det skulle bli overflod av seksere. Jeg er derfor positivt overrasket, sier 18-åringen fra Sagelvvatn.

Hun legger ikke skjul på at skolearbeidet har tatt mye tid de siste tre årene. Likevel er hun ikke i tvil om at der verdt å bruke så mye tid på skolegang,

– Jeg har sittet inne og jobbet med skolearbeid de siste tre årene, så jeg håpet på et slikt resultat. Det har absolutt vært verdt tidsbruken. Nå vet jeg at jeg med mine karakterer kommer inn på statsvitenskap ved NTNU i Trondheim. Det betyr at jeg allerede nå kan planlegge et liv i Trondheim, i stedet for å vente til i juli for å se om man kommer inn på skole eller ei, sier Mariell Nordgård.

I fjor var snittet på 4,5 for å komme inn på statsvitenskap ved NTNU. Med karaktersnitt på 5,76 er hun derfor rimelig trygg på å komme inn på sitt skoleønske.

– Allerede har jeg kjøpt leilighet i Trondheim. I første omgang sikter jeg på å ta master i statsvitenskap. Og lar det seg gjøre, håper jeg også å kunne ta doktorgrad i samme fag. I så tilfelle blir det en syvårig skolegang, sier Mariell.

Diplomat eller lærer

Også livet etter Trondheim har hun planer for.

– Planen videre er å flytte til Oslo og ta aspirantkurs for å bli diplomat, og så videre få meg en jobb i Utenriksdepartementet. Det er et trang nåløye, så min reserveplan er å bli lærer, sier hun.

18-åringen fra Sagelvvatn forteller videre at hun er veldig fornøyd med lærerne på skolen, lærere som hun mener har vært veldig oppegående og nærmest presset henne til ta steget fra en femmer til en sekser i flere fag.

– Dette ved å legge inn en ekstra innsats. Jeg oppfordrer så absolutt andre til å bruke mye tid på skolearbeid, for egentlig skal det bare en liten egeninnsats til, avslutter Mariell Nordgård, før hun på diplomatisk vis legger til at det er deilig å lykkes.

Powered by Labrador CMS