NY REDAKTØR: Martin Kristiansen blir ny ansvarlig redaktør i Nye Troms. Han kommer fra tilsvarende stilling i Vesteraalens Avis. Foto: Privat
NY REDAKTØR: Martin Kristiansen blir ny ansvarlig redaktør i Nye Troms. Han kommer fra tilsvarende stilling i Vesteraalens Avis. Foto: Privat

Martin (51) blir Nye Troms sin nye redaktør

Nye Troms har ansatt Martin Kristiansen som ny ansvarlig redaktør. 51-åringen fra Vesterålen tror leserne vil merke hans ankomst i august.

Publisert Sist oppdatert

– På nett tror jeg ganske fort at leserne vil merke det når jeg kommer. Der har Nye Troms litt å «gå på», sier Martin Kristiansen.

Han ble midt i forrige uke tilbudt jobben som ny ansvarlig redaktør i avisa, og da tilbudet kom, trengte ikke Martin lang betenkningstid.

– Jeg søkte på jobben fordi jeg hadde lyst på den, og da tilbudet kom, var den saken ganske så grei, smiler 51-åringen.

Fra august

Han er i dag redaktør i Vesteraalens Avis, men 1. august er han på plass i Nye Troms og hovedredaksjonen på Olsborg.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer, sier Martin, som skal bosette seg i nærheten av sin nye arbeidsplass.

I tiden fremover til oppstart blir han å ta seg noen helgeturer nordover fra Stokmarknes, der han i dag bor, for å gjøre seg mest mulig kjent med området han skal styre sin nye redaksjon fra.

– Jeg tar om så teltet med meg for å bli bedre kjent med området, smiler den turglade og -interesserte vesterålingen.

Forsvaret

Han var for 30 år siden i førstegangstjeneste i Øverbygd, men ellers har han ikke all verdens kjennskap til sitt nye «geografiske domene».

– Forsvaret er stort i Indre Troms, og Forsvaret og kampen om arbeidsplasser er jeg godt kjent med, fra både flystasjonen på Andøya og Kystvaktbasen på Sortland. Før jeg kommer på plass skal jeg gjøre det jeg kan for å «lese meg opp» på området avisa dekker, sier Martin Kristiansen.

På sjøen

På fritida liker han å være ute i naturen, på kortere eller lengre turer. Aller best trives han på sjøen.

– Jeg har allerede funnet ut at Målsnes er et flott sted for en av mine hobbyer, kajakkpadling, smiler Kristiansen.

Med en jegerprøve straks bestått, regner han med at det blir noen turer med jakt og fiske også i området.

– Jeg vet mulighetene er mange for det, sier han.

Erfaren

Martin Kristiansen har bred journalistisk erfaring fra flere medier. Martin har vært innom alt fra små aviser som Hammerfestingen og Lofot-Tidende til en stor som Bergens Tidende, og har også vært innom Framtid i Nord og Mediehuset Altaposten på sin ferd i yrkeslivet. Han har også jobbet i informasjonsbransjen. I Vesteraalens Avis har han vært redaktør siden 2019.

– Jeg skal ikke forandre det som fungerer i Nye Troms, men jeg vil satse mer på nett med avisa. Mulighetene der er gode, og jeg gleder meg til å bli kjent med staben, sier Martin Kristiansen.

Rett mann

Den påtroppende redaktøren var førstevalget til styret i lokalavisa. Styreleder Kjell N. Olsen føler tankene som Kristiansen presenterte, var god match med det styret ønsket fra den nye redaktøren.

– Hans tanker, vyer og ideer og videre utvikling av avisa traff oss godt på intervjuet. Han har også den kompetansen som kreves til å ta oss videre, og han har redaktørerfaring. Hans samlede erfaring gjorde at han ble vårt førstevalg. Nå gleder vi oss til at Martin er på plass, sier Kjell N. Olsen.

Martin Kristiansen overtar redaktørrollen i avisa etter Trond H. Bendiktsen som brått gikk bort 1. mars.

Powered by Labrador CMS