TITTELFORSVARER: I fjor var han kongen av Reistadløpet. Den seieren vil Martin Løwstrøm Nyenget svært gjerne forsvare neste lørdag. Foto: Ivar Løvland
TITTELFORSVARER: I fjor var han kongen av Reistadløpet. Den seieren vil Martin Løwstrøm Nyenget svært gjerne forsvare neste lørdag. Foto: Ivar Løvland

Martin kommer for å forsvare fjorårets seier

I fjor var Martin Løwstrøm Nyenget helt suveren og vant Reistadløpet med over ett minutts seiersmargin. Neste lørdag skal han gjøre alt for å makte å forsvare fjorårsseriene.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg til Reistadløpet og vil veldig gjerne forsvare seieren fra i fjor, sier Martin Løwstrøm Nyenget.

Landslagsløperen fra Lillehammer har fire pallplasser på distanserenn i klassisk stil i verdenscupen denne sesongen, og på 5-mila i VM gikk han inn til en 5. plass. I helga går han verdenscup i Lahti, og torsdag til uka går han 10 km klassisk i NM del 2 på Tolga. Dagen etter setter han som Erik Valnes kursen rett nordover for å gå begge rennene i Ski Classics neste helg.

– Reistadløpet er et kjempefint løp som passer meg veldig bra. Det må jeg ha med meg, for jeg stortrivdes i fjor med både rammen rundt og selve Reistadløpet, sier 31-åringen.

Dropper 5-mila

For å gå turrennene i nord, dropper han blant annet NMs klassiske 50 km, der han ville vært en av de største favorittene.

– Det er litt synd, men jeg prioriterer Reistadløpet så høyt at jeg må bare gjøre det, sier den regjerende vinneren av turrennet.

Kjøre fra start

Han er klar på at han skal gå med festsmurning under skiene, og han kommer til å forsøke gjøre som han gjorde i fjor; sprenge feltet allerede i stigningene opp Orta.

– Den er så hard den stigninga at den vil skille mye, og der må vi få luke til de med blanke ski. Det blir hardt kjør fra start av, sier Løwstrøm Nyenget, og lar det ikke være noen stor hemmelighet hvordan han legger opp løpet.

– Opp Orta er en ting, men det er langt igjen til mål når vi kommer opp der. Det kommer uansett ikke til å bli noe lureløp, det blir å klemme til fra start av, sier fjorårsvinneren.

Unner Erik seier

Likevel frykter han at sterke langløpere vil kunne hevde seg godt på blanke ski:

– Emil Persson, Johan Hoel, Tord Asle Gjerdalen og Andreas Nygaard. Alle knallsterke løpere som kan klare vinne med blanke ski, sier Løwstrøm Nyenget.

Han tror også at Erik Valnes kan komme til å kjempe om seieren, og røper at han egentlig unner Erik suksess på hjemmebane.

– Jeg hadde egentlig unnet Erik å vinne på hjemmebane, jeg vet han har lyst til å klare det, sier Martin Løwstrøm Nyenget.

Spent på trase

Søndagens finaleløp fra Bardufoss til Finnsnes er han mer spent på, og usikker om det er et løp han kan kjempe om seieren i.

– Jeg har lyst til å gjøre det bra i Summit 2 Senja også, men der er jeg mer spent på hvordan løypetraseen vil passe meg, sier Lillehammer-løperen.

Han trivdes så godt i Indre Troms i fjor at han blir i området etter de to langløpene neste helg.

– Jeg blir noen dager til, så starten på påskeferien for min del blir i Indre Troms, sier Martin Løwstrøm Nyenget og smiler.

Powered by Labrador CMS