NORGESMESTER: En strålende fornøyd Knut Olav Gjerstad sikret seg NM-tittelen i mandagens leirduesti på Bardufoss. Foto: Leif A. Stensland
NORGESMESTER: En strålende fornøyd Knut Olav Gjerstad sikret seg NM-tittelen i mandagens leirduesti på Bardufoss. Foto: Leif A. Stensland

Måtte omskyting til for å kåre ny norgesmester

BARDUFOSS: I seniorklassen måtte det omskyting til for å kåre vinner i leirduesti. Etter imponerende skyting sprakk den ene etter den andre leirdua og ny norgesmester ble Knut Olav Gjerstad.

Publisert Sist oppdatert

Etter at datasystemet hang seg opp var det litt forvirring om resultatene etter mandagens finale i leirduesti på Bardufoss. Arrangørene fikk imidlertid raskt kontroll over problemet, og da viste det seg at det måtte omskyting til for å kåre ny norgesmester. Gjerstad fra Løiten JFF og John-Ole Elseth Nordskog fra Eidanger JFF hadde nemlig begge skutt ned 96 av 100 mulige leirduer.

Traff på samtlige

Først ut i omskytingen var Nordskog som på første bane traff samtlige ti leirduer. Det samme gjorde Gjerstad og dermed måtte de to dyktige skytterne flytte seg til ny bane. Nordskog som skjøt først fikk ni treff. Gjerstad på sin side holdt hodet kaldt og hagla rolig og traff samtlige.

– Jeg er kjempefornøyd. Eneste medalje jeg har fra NM i denne øvelsen er bronse fra da jeg sist var her på Bardufoss i 2014. Å få min første NM-tittel når jeg nå er tilbake her i nord er strålende. Jeg følte gjennom hele konkurransen at det gikk bra og jeg klarte å være konsentrert og holde meg rolig, sier Knut Olav Gjerstad.

Listefyll

Også han deltok på jegertrap dagen i forveien, men som han sier så var han med bare for listefyll.

– Ja, når man drar så langt for å konkurrere må man nesten prøve seg på de konkurranser som er, sier Gjerstad.

Ikke like mange haglpatroner

Mens andre løsner tusenvis av skudd i løpet av sesongen bruker skytteren fra Stange langt fra så mye ammunisjon i løpet av året.

– Det er svært varierende hvor mange skudd jeg løsner. På grunn av jobb kan det gå ukesvis mellom hver gang. I alle fall kan det ikke sammenlignes med det antallet de unge proffene løsner i løpet av året, avslutter en meget fornøyd norgesmester.

Powered by Labrador CMS