Bardu-kunstnere viser seg fram:

FRA SVALBARD: Et av verkene som Ragnhild Vikan skal vise fram i helga. Motivet er hentet fra den tidligere russiske bosetninga Pyramiden på Svalbard.
FRA SVALBARD: Et av verkene som Ragnhild Vikan skal vise fram i helga. Motivet er hentet fra den tidligere russiske bosetninga Pyramiden på Svalbard.

Med felles utstilling på Setermoen

BARDU: Ragnhild Vikan og Tor Gunnar Riise stiller i helga ut malerier og tegninger i kommunestyresalen. Totalt skal de vise fram nærmere 30 av sine verk.

Publisert Sist oppdatert

De to kunstnerne har også fått med seg Åsa Rova på laget. Hun kommer opprinnelig fra Kiruna, men er bosatt i Bardu. Rova skal stille ut og selge armbånd som hun har laget. Utstillinga finner sted lørdag 8. og søndag 9. desember. Kunstnerne satser på å fylle kommunestyresalen med sine verk.

- Jeg er veldig spent ettersom det er ti år siden sist jeg hadde utstilling. Det er bra at Ragnhild kommer med sine bilder, for da får vi ei ordentlig utstilling med mange verk. Vi får fylt opp lokalet, så det blir mye å se på, forteller Tor Gunnar Riise.

Han har opp gjennom årene laget mange malerier, men de senere årene har han hatt litt tørke. Det har bare blitt et par verk i året samtidig som han driver et rammeverksted. Det var i forbindelse med rammeverkstedet han kom i kontakt med Ragnhild Vikan. Hun kom til Riise for å få rammet inn verkene sine.

- Jeg ble veldig inspirert av det Ragnhild har laget, og det endte med at vi ble enige om å få til ei felles utstilling. Jeg føler at jeg nå har fått gnisten tilbake, og det skal bli fryktelig artig å stille ut igjen, sier Riise.

Maler blikkbokser

Ragnhild Vikan har en bachelor i kunst og design, men utdannet seg senere til sykepleier. I dag jobber hun ved Viken senter. Vikan drev ikke så mye med kunst mens hun gikk sykepleierutdanninga, men nå har også hun fått given tilbake.

- Jeg og Tor Gunnar har blitt inspirert av hverandre. Jeg kontaktet han fordi jeg hadde lyst til å se rammeverkstedet og noe av det han hadde laget, beretter den unge kunstneren.

Det er ennå ikke avklart nøyaktig hvor mange verk Vikan vil stille ut i helga ettersom hun fortsatt produserer både malerier og tegninger. Slik det ser ut nå går hun for 7-8 malerier og 12-13 tegninger.

- Jeg maler blant annet blikkbokser. Da jeg gikk på skole i Oslo skulle vi ta en grunnform og utforske den. Da falt jeg for blikkboksen. Den er så fin i mange forskjellige vinkler, og den har et åpent rom og er lukket på den ene sida. Dessuten glinser den, noe som gjør at man kan få mye liv i den. Det er en statisk boks, men du kan også få den til å være bevegelig, forklarer kunstneren.

Vikan kan godt tenke seg å illustrere barnebøker. Hun tegner daglig, og bruker mest filtpenn i sitt arbeid. I helga vil hun ikke bare stille ut malerier av blikkbokser. Hun vil også stille ut to bilder med motiv fra Svalbard. For å nevne noe.

Mange nye kunstnere

Tor Gunnar Riise er full av lovord om sine unge kollega. Ifølge han har hennes verk fantastiske detaljer. Selv har Riise planer om å stille ut 7-8 malerier. Han føler at det nå er en positiv giv i kunstnermiljøet i Bardu og nabokommunene. Det gjør at kunstnerne kan pushe hverandre framover uten at det blir noen konkurranse av det.

- Det er artig at det har kommet inn så mange nye kunstnere. Hver enkelt kunstner har sin spesielle måte å uttrykke seg på, noe som gjør at det ikke blir konkurranse. Det er bra kunstnermiljø i Bardu og nabokommunene. Det er blant annet ei utstilling på Sjøvegan samme helg som vi har utstilling, avslutter Tor Gunnar Riise.

Powered by Labrador CMS