Sand skole-området kan bli regulert til fritidsformål:

FRITIDSFORMÅL: I Balsfjord kommunes nye arealplanforslag skal området der Sand skole ligger brukes til fritid og turisme. Foto: Sol Gabrielle Larsen (arkiv)
FRITIDSFORMÅL: I Balsfjord kommunes nye arealplanforslag skal området der Sand skole ligger brukes til fritid og turisme. Foto: Sol Gabrielle Larsen (arkiv)

- Meget kritikkverdig

BALSFJORD: I det nye forslaget til arealplan i Balsfjord er området hvor Sand skole ligger regulert til fritids- og turistformål. Det synes ikke velforeninga på Sand noe om.AREALPLAN

Publisert Sist oppdatert

I det nye planforslaget til arealplan for Balsfjord kommune er det naturlig nok flere områder i kommunen som har endret formål fra den nåværende planen. Nye områder for både boliger og næringsliv har dukket opp, men en av formålsendringene som har vekket oppsikt under høringsrunden er for området der Sand skole ligger.

Kritikkverdig

Velforeninga på Sand, Sand Vel, har gått gjennom forslaget til arealplan for Balsfjord kommune som de siste ukene har ligget ute på høring. Velforeninga reagerer kraftig på flere endringsforslag for Sand-området i det nye arealplanforslaget, men det er spesielt endringa for området hvor Sand skole ligger som får dem til å sette kaffen i halsen. Området er nemlig foreslått regulert til fritids- og turistformål i det nye planforslaget, som sannsynligvis skal behandles av politikerne til høsten.

«I forslaget til arealplan er hele arealet på nedsiden av veien, samt Sand skole lagt ut til turistformål. Først: Sand Vel finner det meget kritikkverdig at det legges ut et forslag til arealplan hvor Sand skole forventes nedlagt. Dette er en forskuttering av politiske prosesser,» skriver Sand Vel i sitt innspill til kommunens planforslag.

Begrensende

Det er en kjent sak at det er oppe til vurdering å bygge en ny sentralskole på Mestervik. Dette er en sak hvor politikerne har bedt om mer informasjon og ytterligere utredning før de tar noen beslutning. Altså kan Sand skole komme til å bli lagt ned i løpet av perioden den nye arealplanen skal gjelde for, fra 2020 til 2030. Sand Vel poengterer at det er dumt å avgjøre nå hva området skal brukes til, før noen vedtak er gjort.

«Om skolen legges ned vil det også være svært begrensende at man har bestemt at formålet da skal være turisme. Hvis skolen legges ned må man ha en vid prosess for å se på mulig videre bruk. Så lenge skolen er i drift, og det ikke foreligger noe vedtak om nedleggelse bør skolen ha fortsatt være et området til offentlig formål,» uttaler velforeninga i sitt innspill.

Dispensasjon

Det er fremdeles mulig at kommunestyret i Balsfjord lander på at de skal renovere og pusse opp Sand skole, framfor å bygge en helt ny skole på Mestervik. Det er et av alternativene som utredes, på lik linje med en ny sentralskole.

«Om forslaget vedtas slik det nå foreligger, og man bestemmer seg for å renovere/bygge ut, slik et av forslagene i mulighetsstudien er, vil det bety at kommunen i så fall må søk om dispensasjon fra sin egen arealplan,» spiller velforeninga inn, og ber om at området ved skolen fortsatt skal være regulert til offentlige formål, slik som i dag.

Det har ikke lykkes Nye Troms å få en kommentar fra Balsfjord kommunes arealplanlegger Arne Rydningen denne uka.

Powered by Labrador CMS