VARME: Det er meldt over 20 grader i Indre Troms de nærmeste dagene, men lykken varer ikke evig. Til helga blir det trolig kaldere igjen. Foto: Kari Anne Skoglund
VARME: Det er meldt over 20 grader i Indre Troms de nærmeste dagene, men lykken varer ikke evig. Til helga blir det trolig kaldere igjen. Foto: Kari Anne Skoglund

Melder over 20 grader både onsdag og torsdag i Indre Troms

Målselv: Det nærmer seg opp mot 20 grader i Indre Troms tirsdag, og varmere skal det bli. Men til helga er det tilbake til kaldere temperaturer.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller statsmeteorolog og vakthavende på metrologisk institutt i Tromsø, Rannveig Eikill. I skrivende stund nærmer gradestokken seg 20 grader på Bardufoss, og Eikill forteller at det gode været vil fortsette utover onsdag og torsdag. Temperaturene i Indre Troms vil ligge på mellom 17 og 19 grader tirsdag, over 20 grader onsdag og helt opp mot 24 til 25 grader torsdag.

– Det vil fremdeles være delvis skyet på tirsdag, men opphold og litt lettere utover kvelden, sier Eikill.

GIKK RUNDT: To unge menn ble skadet, en av dem livstruende, da en personbil kjørte av adkomstveien til Setermoen skytefelt tirsdag kveld. Bilen gikk sannsynligvis rundt flere ganger før den landet på taket.

Kaldere til helga

Eikill forteller om et lettere skydekke utover onsdag. Torsdag ser det ut til å bli fint store deler av dagen. Videre vil en og annen byge kunne komme utover kvelden torsdag.

– Det kan bli noen fine dager, sier Eikill.

FEM ÅR SIDEN 22. JULI-TERROEREN: Roald, Inger og Hanne Linaker mistet sønnen og broren Gunnar i terrorangrepet mot Utøya for fem år siden. Han er fremdeles en sentral del av familien. – Når vi gjør noe artig, er det ofte at jeg tenker at dette hadde Gunnar likt. Det er sånn det må være, sier pappa Roald.

Skal vi tro værmeldinga rett så bør vi være raskt ute med å nyte varmen. Onsdag og torsdag blir de varmeste dagene i Troms denne uka. Temperaturen synker utover torsdagskvelden, og noen regnbyger kan forekomme.

– Det er litt usikkert inn mot fredag og helga. Litt ustabilt vær. Det ser ut til å bli litt av og på med regn fredag og lørdag. Og temperaturene vil gå ned mot normale temperaturer fra fredag av, sier Eikill.

Powered by Labrador CMS