UTSTILLERE: Under Villmarksmessa har gressbanen vært brukt til overnatting for utstillere med vogn og bobil. Foto: Privat
UTSTILLERE: Under Villmarksmessa har gressbanen vært brukt til overnatting for utstillere med vogn og bobil. Foto: Privat

Mener idretten nedprioriteres

BARDU: Rolf Hansen er ikke fornøyd med at idretten settes helt til side i forbindelse med hver eneste Villmarksmesse.

Publisert Sist oppdatert

- At vi skal tilsidesettes i mange dager i forbindelse med Villmarksmessa, synes jeg slett ikke er greit. Det må kunne gå an å få til ei ordning som gjør at vi kan bruke anlegget, også i dagene før selve Villmarksmessa.

Det sier Rolf Hansen. Fotballveteranen fra Bardu føler at idretten deres blir skjøvet mer og mer til sides for hvert eneste år i forbindelse med Villmarksmessa. Både gjennom at gressbanen brukes til campingvogner og bobiler til utstillere og gjester, og at kunstgressbanen stenges for bruk fra torsdag til mandag.

Under Villmarksmessa har gressbanen vært brukt til overnatting for utstillere med vogn og bobil.

- Vi måtte avlyse to terminfestede fotballkamper for unger på torsdag fordi vi ikke fikk komme inn på området. Selv om banene ikke ble benyttet av selve messa før på lørdag. At ungenes aktivitet rammes, synes jeg er ille, sier Rolf Hansen.

Gressbanen har vært brukt til overnatting for utstillere med campingvogner og bobiler i en årrekke. Kommunen, som eier idrettsanlegget i Bardu, har ifølge Hansen sagt til idrettslaget at gressbanen skal renoveres. Hvis det skjer i år, som Hansen og fotballfolket håper på, ber han om at banen ikke blir brukt som oppstillingsplass flere ganger.

- En gressbane for fotball er ikke en campingplass, sier Rolf Hansen, og priser seg lykkelig over at det var ganske tørt denne helga.

Dermed ble ikke skadene på banen større.

- Men har du ikke forståelse for at Villmarksmessa krever arealer og plass når det skal arrangeres?

- Joda, og det er greit om kunstgressbanen stenges fra fredag til søndag kveld, men når de vil stenge den allerede onsdag, begynner det å bli for ille. Vi har andre områder som kan brukes til overnatting, men vi må kunne sette oss ned og prate sammen. Vi kan ikke godta at kommunen bare stenger et idrettsanlegg sånn uten videre, sier Rolf Hansen.

Frank Strømseth som leder eiendomsavdelinga i Bardu kommune er ikke videre imponert over framgangsmåten til Rolf Hansen.

- Jeg er forbauset over at Rolf går til avisa først med denne saken. Min dør er alltid åpen, og han vet telefonnummeret mitt. I de to årene jeg har styrt her har fotballen i Bardu ikke vært i kontakt med meg om dette, sier Strømseth.

Han viser til at gressbanen nå skal renoveres, og at kommunen allerede har gitt beskjed til Villmarksmessa om at gressbanen neste år ikke kan påregnes brukt i forbindelse med messearrangementet.

- Fra da av skal fotballen prioriteres og bruke den banen under messedagene. De har økt aktiviteten de siste årene, og jeg vet de har bruk for banen, sier Strømseth.

Og mener fotballen i Bardu IL ikke har grunnlag for å klage alt for mye på kommunen i denne saken.

Powered by Labrador CMS