KABELTROMMEL: Ordføreren ber eieren av denne kabeltrommel om å hente trommelen. Foto: Torbjørn Kosmo
KABELTROMMEL: Ordføreren ber eieren av denne kabeltrommel om å hente trommelen. Foto: Torbjørn Kosmo

Mener områder rundt Andselv ser forfalne ut

ANDSELV: Han har sett seg lei på den estetikken på Andselv. Nå ønsker Atle Magne Solvang at E6 og Andselv får seg en overhaling.

Publisert Sist oppdatert

Atle Magne Solvang er kraftig opprørt over den estetiske tilstanden av offentlige plasser i Målselv kommune. Han omtaler forfatningen på rundkjøringene og områdene rundt E6 på Bardufoss som sørgelig.

I en epost adressert Statens vegvesen skriver Solvang at «forfallet i de senere år er total». Han nevner videre at gress har blitt klippet når det har vært langt og vått, at baller av gress har blitt liggende, at prydbuskene ikke har vært klippet på mange år, og at snørydding i områdene rundt rundkjøringene har medført store stygge sår i skråningene.

- Disse store maskinene som har ryddet har ikke bare tatt snø, men også tatt en del jordsmonn. Det ser ikke særlig pent ut, sier han.

Spark i retningen kommunen

Han retter samtidig et spark i retning kommunen og vegvesenet som han ikke mener skulle begynt med oppfriskningsarbeidet mye tidligere.

- Det er en del politikere som snakker om turisme, som snakker om bosetning og om hvordan man skal få til å trives her. Totalbildet er forferdelig forkjært. Jeg har skrevet til vegvesenet før om rundkjøringene. Jeg har også snakket med ordføreren om dette uten at noen ting har skjedd. Han lovte at dette skulle bli tatt tak i, men ingenting har skjedd.

Solvang forteller at han har snakket med flere mennesker som har ytret et ønske om at noe må gjøres.

- Jeg tror det er mange som ønsker at det blir gjort noe med. Jeg har snakka med en del mennesker om dette og inntrykket jeg sitter igjen med er at det prøves å gjøre noe med det. Mange plukker søppel og «skjit» langs veiene, men det er som å skvette vann på gåsa. Jeg blir flau og skamfull over hvordan det ser ut.

KABELTROMMEL: Ordføreren ber eieren av denne kabeltrommel om å hente trommelen.

- Stort forbedringspotensiale

Ordfører i Målselv Nils Foshaug er klar over behovet for oppfriskning i områdene rundt Andselv og langs veiene.

- Det er ingen tvil om at det estetiske har tapt seg siden Andselv stod ferdigbygd, sier han.

Han mener det er mye som kan gjøres med det estetiske rundt Andselv og uttrykker enighet overfor Atle Magne Solvangs uttalelser.

- Utenfor butikker, parkeringer og rundkjøringene er det helt klart et stort forbedringspotensial for å få det til å se finere ut. Jeg er helt enig med Solvang om det.

I Andselva ligger det en kabeltrommel som kan skimtes fra broa ved Andselv. Den oppfordrer ordfører Foshaug eieren til å komme å hente.

- Hvis det ligger søppel noen steder må eierne komme å hente. Kabeltrommelen er søppel.

Med tanke på opprydding og oppfriskning av rådene er ordføreren optimistisk.

- Det kan gjøres kjapt, men det må koordineres og så må alle ta ansvar for å holde det i orden.

Inntrykk

Han legger vekt på at det viktig å ha innbydende arealer som gir et godt inntrykk til forbipasserende og beboere.

- Inntrykket av å komme gjennom ustelte områder er aldri fint. Alle setter pris på å komme til andre områder hvor det ser fint ut. Når man skal ta imot folk er det greit å framstå som det man bør være, nemlig en fin kommune.

Foshaug retter samtidig ros i retning Solvang for hans initiativ og vilje til å få ting gjort i nærområdet.

- Han er en person som har et brennende engasjement for at det skal se ordentlig ut. Jeg har hatt samtaler med han hvor han påpeker ting på en god måte. Jeg er enig i at det ikke er så fint som det kan være og det må vi gjøre noe med. Hans engasjement viser at vi har innbyggere i kommunen som ønsker at det skal se fint ut. Han kommer med saklige bemerkninger.

DÅRLIG TILSTAND: Solvang mener det ser sørgelig ut i rundkjøringene langs E6 på Bardufoss.

Powered by Labrador CMS