- Hør låta -

SPENNENDE KOMBO: Etter rekrutten har timeplanene til Mari Bjelland blitt mer varierte. Med mer fritid og muligheter til å utøve musikk, valgte hun å realisere et ønske om å slippe en låt på Spotify mens hun tjenestegjør på Setermoen. Foto: Øyvind Ludvigsen
SPENNENDE KOMBO: Etter rekrutten har timeplanene til Mari Bjelland blitt mer varierte. Med mer fritid og muligheter til å utøve musikk, valgte hun å realisere et ønske om å slippe en låt på Spotify mens hun tjenestegjør på Setermoen. Foto: Øyvind Ludvigsen

Menig Mari gir ut musikk på Spotify: – Når jeg plutselig får noe i hodet må det ut på papir

Menig Mari Bjelland tjenestegjør til daglig i alliert treningssenter på Setermoen. Med en variert hverdag har hun tatt seg tid til å bedrive hobbyen sin innen musikk.

Publisert Sist oppdatert

Mari Bjelland har et halvt år igjen av førstegangstjenesten på Setermoen. Under rekrutten går ting i ett, men etter overgangen til ny stilling som infosoldat på Alliert treningssenter har hun brukt mye av fritiden sin til å dyrke sin lidenskap for musikk. Med en plutselig forespørsel om å opptre under hypnoseshow på Setermoen, endte hun opp med å skrive en sang som hun nå har gitt ut på Spotify.

Første låtslipp

Jenta fra Kvinnherad trives godt i førstegangstjenesten på Setermoen. Tjenesten startet i august og avsluttes i Juni. Selv kunne hun tenkt seg å bli litt lengre.

– Jeg har blitt veldig glad i Setermoen. Jeg har tenkt tanken om å bli her, for jeg synes ett år blir litt for kort egentlig. Men jeg har vel bestemt meg for å ta utdanning først, og så heller tenke på å komme tilbake senere, sier Bjelland med et smil.

Bildet som er lagt til låten hennes, «Look at you», på Spotify viser utsikt fra Setermoen. Valg av bilde til låten er ikke tilfeldig, forteller hun.

MÅ UT: – Det er litt sånn når jeg skriver at jeg bare får opp en slags melodi i hodet. Hvis jeg setter meg ned kan det ta en halvtime, så er det litt finpussing og retting av tekst i ettertid, sier Mari Bjelland. Denne oppskriften fulgte hun ta hun ble spurt om å opptre med noe under hypnoseshow i fjor.

– Jeg kan absolutt si sangen er inspirert av omgivelsene. En er jo inne i leiren og lever i en boble. Det bildet tok jeg bare tilfeldig fordi jeg kikket ut og syntes det var så fint ute. Når jeg skulle legge ut sangen innså jeg at det måtte jo bli det bildet ettersom sangen er skrevet her. Jeg tror ikke det hadde blitt noe sang hvis jeg ikke var her oppe, forteller hun.

Årsaken til at hun plutselig valgte å skrive og gi ut en sang er også noe spenstig.

– Det var egentlig litt flaks. Jeg har en kompis i velferden som visste at det skulle være et hypnoseshow. Han hadde forespørsel om noen kunne spille der, og da takket jeg ja til det. Så en kveld hadde jeg bare en del tanker og satt meg ned og skrev noen greier. Etter hvert roet det seg og da var jeg nesten ferdig med konturene av en sang. Da passet det fint at jeg kunne fremføre den her, sier hun lattermildt.

Hobbymusiker

Mari har holdt på med musikk så lenge hun kan huske, men driver helst som en hobby. Hun tror gleden kan reduseres dersom det skulle vært hele livet hennes. Hun har gode minner friskt i tankene når det snakkes om lidenskapen.

– Dette er første gang jeg har publisert noe på denne måten. Jeg husker at når jeg var liten drev vi med litt dikting av tekster. Jeg har funnet videoer fra når jeg var fem år, hvor jeg bare begynte å finne på tulleord siden jeg ikke kunne engelsk da, sier hun og ler.

LÅTSLIPP: – Noe som har vært litt morsomt med låtslipp er at appen (Spotify) har ulike funksjoner, deriblant kjøpe statistikk. Det er litt morsomt å se at "oi, det er jo ti stykker fra India som har hørt på den", sier Mari Bjelland og ler.

Med årene kom flere kunnskaper og ferdigheter innen musikken. Hun lærte seg å spille akkorder og kunne legge dette på til sanger. Hun gjør det mest for gøy, men når hun plutselig får noe opp i hodet må det på papir, forteller hun. Med både et ønske og litt press, bestemte hun seg for å endelig slippe en låt.

– Det var vel det at jeg fikk fremføre den på kinoen som inspirerte til å publisere den. Jeg har alltid hatt lyst til å få en sang ut på Spotify. Da jeg viste en video av meg som sang til noen venner. Da var det flere som spurte om hvorfor den ikke var ute på Spotify, så da måtte jeg nesten bare prøve det, forklarer hun.

– Så du har litt fans som har presset deg ut i dette?

– Ja, eller veldig gode venner i hvert fall, sier hun ler.

Snille sjefer

En kan stille seg spørsmålet om hvordan en vernepliktig klarer å kombinere låtskriving og utgivelse med tjenesten i Forsvaret. Der svarer Bjelland at hun føler det blir godt tilrettelagt for helt andre ting enn militære aktiviteter også når det er mulighet for det.

– Det er en travel kombo, men jeg har en tjeneste som er litt varierende. I rekrutten går ting litt «pangpangpang», men der jeg tjenestegjør har vi noen travle perioder, men også noen perioder der man får muligheten til å prioritere andre ting innimellom også. Jeg har vært veldig heldig, og jeg har noen sjefer som er veldig medgjørlige og som lar meg få lov til slikt, sier hun.

Hun trives godt om dagen med tjenesten, og reaksjonene og støtten etter låtslippet gjør det ekstra gøy for den ferske musikkartisten. Hun utelukker heller ikke at det kan komme flere låter under Mari Bjelland på Spotify.

Powered by Labrador CMS