LANG TRADISJON: Balsfjord og Malangen menighet har i over 70 år hatt eget menighetsblad, kan kirkeverge Pål Thomas Berg fortelle. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
LANG TRADISJON: Balsfjord og Malangen menighet har i over 70 år hatt eget menighetsblad, kan kirkeverge Pål Thomas Berg fortelle. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Menighetsbladet søker ny redaktør

STORSTEINNES: Kirkekontoret og menighetsrådet i Balsfjord og Malangen søker ny redaktør til menighetsbladet.

Publisert Sist oppdatert

Fire ganger i året dukker menighetsbladet for Balsfjord og Malangen menighet opp i postkassa til folk rundt omkring i Balsfjord, og hos balsfjordinger rundt omkring i landet. Bladet kom ut for første gang i 1946, og har i flere tiår hatt samme redaktør. Nå ønsker imidlertid Ingjerd Johnsen å trekke seg tilbake fra rollen. Dermed ser nå kirkekontoret og menighetsrådet etter en ny.

Viktig blad

I den nyeste utgaven har de kommet med en utlysning, der de lurer på om en eller flere interesserte kunne tenke seg å ta over stafettpinnen. Kirkeverge Pål Thomas Berg tror menighetsbladet er et blad som er viktig for mange.

- Et signal på det er jo at vi får god respons på giroen som sendes ut med bladet en gang i året. Det kommer også forespørsler fra folk som flytter fra Balsfjord, som ønsker bladet tilsendt andre steder i landet, sier han.

Typiske saker for menighetsbladet har til nå vært oppsummeringer av ting som har skjedd i menigheten og promotering av ting som skal skje.

- Det er mye bildereportasjer fra alt fra konfirmanthelger til utdeling av 4-årsbøker og 6-årsbøker, sier Berg.

Nye vrier

Han tenker at redaktørskifte også er en mulighet til å se på nye ting som kan få plass i menighetsbladet.

- Men vi er åpne for at det kan være mye forskjellig. Det kommer litt an på om de som eventuelt melder seg er interesserte i å skrive, eller kanskje i layout og design, sier han.

Temanummer, egne barnesider og lignende har det vært snakket om.

- Så skal vi selvfølgelig fortsette med oversikter over gravlagte, vigslede og døpte. Det vet vi er viktig for mange, sier han.

Powered by Labrador CMS