FULLT KJØR: Det var godt med deltakere da Midt-Troms golfklubb denne uka startet det første nybegynnerkurset på Finnkroken mandag kveld. Foto: Simen Inderhaug
FULLT KJØR: Det var godt med deltakere da Midt-Troms golfklubb denne uka startet det første nybegynnerkurset på Finnkroken mandag kveld. Foto: Simen Inderhaug

Merker stigende golfinteresse

BARDU: Midt Troms golfklubb må kjøre to kurs for nybegynnere innen sporten takket være stor interesse for å lære seg golfsportens hemmeligheter.

Publisert Sist oppdatert

Da det første kurset som starter denne uka med 15 plasser ble fulltegnet i løpet av tre-fire dager, valgte Midt-Troms golfklubb å like godt annonsere oppstarten av et tilsvarende kurs i neste uke. Der er mange av de ti plassene allerede fulltegnet, men har noen eget utstyr kan de tøye strikken opp til 15 deltakere.

– Golf er stadig mer populært, og det hjelper nok på når en utøver som Viktor Hovland gjør det så bra internasjonalt, sier styreleder i Midt-Troms golfklubb, Simen Inderhaug.

Banen på Finnkroken ble åpnet etter en lang vinter for ei drøy uke siden, og bruken siden da har vært stor. Klubben har 150 medlemmer, og styrelederen peker på flere faktorer når han skal forklare de beste egenskapene ved å kunne spille golf:

– Frisk luft, aktivitet, samhold og prat med andre, eller å gå litt alene. Alt etter hva en foretrekker, sier Inderhaug.

På det første nybegynnerkurset lærer deltakerne det mest elementære omkring golfsporten. Både med tanke på å registrere seg administrativt, regler og oppførsel på banen opp mot andre spillere.

– De som vil være med trenger ikke tenke på noe av utstyr. Vi har det som kreves, sier Simen Inderhaug.

Nybegynnerkurset består av fire treningskvelder/-dager med fire-fem timer opplæring og øving på banen.

– Når vi nå får en sommer med norgesferie, tror jeg tilbud som dette kommer til å bli enda mer etterspurt, sier Midt-Troms golfklubb sin styreleder Simen Inderhaug.

Powered by Labrador CMS