MIKROBØLGEOVN: På mandag plukket Fjeldstad opp en mikrobølgeovn som har ligget i vannet i lang tid. Foto: Nora Alette Sandberg
MIKROBØLGEOVN: På mandag plukket Fjeldstad opp en mikrobølgeovn som har ligget i vannet i lang tid. Foto: Nora Alette Sandberg

Mikroforsøpling i Målselva

GRØTTE: Det dukker opp mye søppel langs Målselva, mandag plukket Jan Ove Fjellstad opp en mikrobølgeovn. Fryktelig unødvendig, mener Fjellstad.

Publisert Sist oppdatert

Langs Målselva har Jan Ove Fjellstad funnet mye søppel. Han forteller at han ofte plukker opp plast, tomflasker og ølbokser. På mandag skrev han på Facebook at han hadde plukket opp en mikrobølgeovn. Samme dag plukket han også opp trampolinestenger, flere plastposer og knuste blomsterpotter. Alt dette er plukket opp på en strekning på 150 meter nedover elva.

- Mikroen er det mest spektakulære, forteller Fjellstad

Elva som dumpeplass

Fjellstad oppdaget mikrobølgeovnen tidligere i vår, men det er først nå vannstanden var lav nok til at han har kunnet plukke den opp. Den bærer preg av å ha ligget ute lenge og han mistenker at den har kommet med isen.

- Jeg kan ikke tenke meg at det er noen av naboene, sier han.

Folk kan være uheldig og søppel kan bli tatt med av vinden. Det kan fort skje med plast hvis man ikke er oppmerksom.

- Uhell kan skje alle, men det er ingen som tilfeldig kaster en mikrobølgeovn, mener Fjellstad.

Men ikke alt som dukker opp har havnet der ved et uhell. Fjellstad sier at han vet det ligger en front til et badekar i elva, men det ligger på for dypt vann til at han kan plukke det opp. I tillegg har han sett flere bildekk.

- Resten av trampolina ligger sikkert også et sted i elva, tror Fjellstad.

Kanskje kommet med isen

Det er vanskelig å si hvor søppelet kommer fra. Fjellstad forteller at det er mye strøm i elva og det kan ha kommet med isen. Han mener det er en merkelig løsning av folk kaster søppel på elva når det er gratis å kaste det på fyllinga.

- Det er tydelig folk bruker elva til dumpeplass, sier han.

Nå blir søppelet kastet på hengeren og fraktet til Buktamoen. Fjellstad synes det er fryktelig unødvendig.

- Håper folk kan tenke seg litt om, sier Fjellstad.

Powered by Labrador CMS