STOR INNSATS: Speiderne viser fram noe av søppelet de samlet inn under ryddeaksjonen i nærområdet til Nordkjosbotn kirke. Foto: Privat
STOR INNSATS: Speiderne viser fram noe av søppelet de samlet inn under ryddeaksjonen i nærområdet til Nordkjosbotn kirke. Foto: Privat

Miljøbevisste speidere i Nordkjosbotn

BALSFJORD: De lokale speiderne hadde 15. mai ryddeaksjon i nærområdet til Nordkjosbotn kirke. Aksjonen innbrakte blant annet 24 slitte bildekk.

Publisert Sist oppdatert

- Speiderne viste stort engasjement og var veldig ivrige etter å gjøre en innsats for miljøet, forteller speiderleder Lena Mortensen i Nordkjosbotn.

Speidergruppa bruker kirka når de samles. Derfor ønsker de at det skal være ryddig og ordentlig i kirkas nærområde. De hadde også i fjor en ryddeaksjon. Den gangen fylte de om lag ti søppelsekker med avfall som ikke skal ligge ute i naturen. I år tok de ryddinga til nye høyder da de totalt fant 24 slitte bildekk i nærheten av kirka. I tillegg fant de mye annet søppel og mye knust glass. Alt i løpet av én times tid.

- Det er viktig at speiderne lærer seg sunne holdninger. I speiderloven er det faktisk en regel som sier at de skal ta vare på naturen rundt seg, sier Mortensen.

Etter ryddeaksjonen fikk speiderne belønning i form av saft og kjeks. For som speiderlederen sier: Når de har vært flinke å rydde, må det også være tid til litt kos.

- Til neste år blir det en ny rydderunde ved kirka, lover Lena Mortensen.

Powered by Labrador CMS