GODT SAMARBEID: Både Bardufoss skisenter og Sparebanken Narvik er godt fornøyde med hvordan innsamlingsaksjon har gått. Fra venstre: Helga Hol, Yngve Sivertsen, Anne Rebekka Rasmussen, Elling Berntsen, Steffen Jakobsen og Odd-Inge Larssen. FOTO: Torbjørn Kosmo
GODT SAMARBEID: Både Bardufoss skisenter og Sparebanken Narvik er godt fornøyde med hvordan innsamlingsaksjon har gått. Fra venstre: Helga Hol, Yngve Sivertsen, Anne Rebekka Rasmussen, Elling Berntsen, Steffen Jakobsen og Odd-Inge Larssen. FOTO: Torbjørn Kosmo

Millioninvestering i ny tråkkemaskin på Bardufoss

RUSTAHØGDA: Det er ikke lenge siden Bardufoss skisenter appellerte til givergleden i nærområdet i håp om å samle inn penger til en ny tråkkemaskin. Nå er pengene på plass.

Publisert Sist oppdatert

Det var en tydelig fornøyd gruppe fra utvalget som ble satt ned for å organisere innsamlingen som møtte opp på Bardufoss skisenter.

Dette er en gruppe bestående av Helga Hol, Anne Rebekka Rasmussen, Steffen Jakobsen og Yngve Sivertsen.

Hol opplyser at det har vært både store og små aktører som har bidratt til innsamlingen. Totalt er det kommet inn om lag èn million kroner til den nye løypemaskinen. Maskinen har en totalkostnad på 2,8 millioner kroner. En del av summen går Bardufoss skisenter inn med selv, mens resten er fra innsamlede midler og salg av den gamle tråkkemaskinen.

– Vi gikk i dialog med kommunen hvor vi fikk inn 400 000 kroner. Vi har også hatt en aksjon med tanke på innbetaling på Vipps, Spleis og gjennom bankoverføring. Der har vi fått inn 56 000 kroner av enkeltpersoner. Bedriftene har bidratt med cirka 160 000 kroner, forteller hun.

Anne Rebekka Rasmussen forteller at givergleden ikke har latt vente på seg.

– Jeg sendte en tekstmelding til en bedrift om det kunne vært interessant å bidra. Jeg fikk en melding tilbake om at de kom til å bidra med 50 000 kroner, omtrent med en gang. Det gikk under en halvtime, smiler hun.

Stor nytteverdi

Tråkkemaskinen som kommer på plass i slutten av oktober, vil komme til god nytte for alle brukerne av skisenterets løyper til vinteren. Den vil også være gull verdt i mesterskapssammenheng.

– Vi satser på litt større mesterskap og da er vi nødt til å ha en maskin som tåler det kjøret som da vil være, sier Hol.

I forbindelse med aksjonen tok utvalget kontakt med Sparebanken Narvik, som nylig har fått kontorer på Rustahøgda. Banken har en visjon om å bidra til lokalsamfunnet, og valgte derfor å sluttfinansiere prosjektet.

Det er noe Steffen Jakobsen setter pris på.

– Jeg tenker at det er kjempebra at bankene er med på å bidra til samfunnet som er rundt her. Dette anlegget brukes ikke bare av folk fra Målselv, men av folk fra hele Nord-Norge og verden når det er Reistadløp. Det har vært viktig å få fram når vi hadde dialog med kommunen. Dette er et anlegg for alle.

SNART NY MASKIN: Bardufoss skisenter går vekk fra sin ni år gamle Prinoth tråkkemaskin og får i slutten av oktober inn den nye. FOTO: Torbjørn Kosmo

70.000 i drivstoff

Ifølge Yngve Sivertsen koster det en del penger å holde tråkkemaskinen i drift.

– I løpet av året bruker vi mellom 60 og 70 000 kroner på drivstoff, opplyser han.

Derfor oppfordrer Hol folk som ønsker å bidra, til å gjøre nettopp det.

– Hvis det er noen som vil bidra, så kan de ta kontakt med oss. Det koster mye å drifte en slik maskin. Tråkking av løype gjør vi på dugnad. Vi får ikke betalt for det, og de som tråkker gjør det både dag og natt, sier hun.

Samtidig vil hun rette en stor takk til alle som så langt har bidratt.

– Vi har lyst til å si tusen takk. Hver enkelt krone har kommet godt med. De som vi har vært i kontakt med har møtt oss med positivitet. Dette er viktig for hele samfunnet i et folkehelseperspektiv, sier hun.

Fikk spons av banken

Tirsdag hadde representanter fra Sparebanken Narvik (SN) tatt turen opp til Rustahøgda og Bardufoss skisenter.

Blant disse var Odd-Inge Larssen, banksjef ved SN i Midt-Troms, og administrerende direktør Elling Berntsen.

Sistnevnte uttrykte fryd over det dugnadsarbeidet som er lagt ned for å få finansiert den nye tråkkemaskinen.

– Vi bruker å si at i Sparebanken Narvik så er vi opptatt av å sammen skape gode opplevelser. I og med at det er en dugnadsinnsats som har vært foretatt her, synes vi det var riktig å gå inn med penger. Det viser at hele lokalsamfunnet står bak og at man evner å løfte i flokk. I tillegg har vi beveget oss opp mot Midt-Troms, med kontor på Finnsnes og på Rustahøgda. Dette er et signal til lokalsamfunnet om at vi mener alvor og skal bidra til utviklinga av lokalsamfunnet, sier Berntsen.

Han maner folk som brenner inne med prosjekter til nytte for lokalsamfunnet til å henvende seg til Sparebanken Narvik.

– Vi er en sparebank som er eid av lokalsamfunnet. Vi har ingen aksjonærer. Det betyr at vi betaler tilbake til samfunnet gjennom sponsorater og gaver. Vi bidrar gjennom året med ganske betydelige beløp. Det er avhengig av de gode prosjektene som dukker opp. Bare få frem de gode prosjektene som lokalsamfunnet støtter opp om, så skal vi fortsette å bidra, forteller han.

Powered by Labrador CMS