MINUS: 2015 ble et klart minusår for Bardu kommune. Rådmann Hege Walør Fagertun må legge fram et regnskap som viser underskudd på minst 2 millioner.
MINUS: 2015 ble et klart minusår for Bardu kommune. Rådmann Hege Walør Fagertun må legge fram et regnskap som viser underskudd på minst 2 millioner.

Minus-regnskap for 2015 i Bardu

BARDU: Over helga er kommuneregnskapet for 2015 for Bardu kommune klart. Det kommer til å vise underskudd på mellom 2 og 4 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Det positive med det er at kommunen har klart å styre ned det som i september viste at Bardu kommune styrtet mot et underskudd på hele 6 millioner.

Den gang ble det iverksatt kjøpe- og ansettelsesstopp, og nå har kommunen hamret minustallene nedover. Det er foreløpig litt usikkert hvor man havner. Kommunen jobber nå med å avslutte regnskapet for 2015.

Redusert

Det var rådmann Hege Walør Fagertun som onsdag informerte formannskapet om situasjonen og om arbeidet med regnskapet som er i sluttfasen.

– Vi meldte om et merforbruk på 6 millioner i høst, og det er blitt redusert til mellom 2 og 4 millioner. Så merforbruk blir det. Men ikke i den størrelsen det lå an til i høst, sa rådmannen.

Mandag skal regnskapet være klart og sendes til revisjon. Da vil også det endelige underskuddet være klart.

Det ble satt i gang tiltak med øyeblikkelig virkning i september da tertialrapporten viste stygge tall for regnskapet.

I tillegg til kjøpestopp og ansettelsesstopp, ble det i høst også kuttet på vikarbruken. Den gangen meldte Hege Walør Fagertun at det var forsinkelser i nedstyringen av den kommunale drifta som påvirket regnskapet negativt. Det var også et betydelig merforbruk innen barnevern.

I formannskapsmøtet onsdag pekte rådmannen på hvor de største overskridelsene nå ligger.

– Det er i pleie og omsorg, samt teknisk. Det er der utfordringene ligger, sa hun.

Powered by Labrador CMS