SKADET: Landslagsspiller Jonas Simonsen fra Bardufoss pådro seg en lei ankelskade på trening med Sjarmtrollan denne uka. Foto: Ole Reidar Mathisen
SKADET: Landslagsspiller Jonas Simonsen fra Bardufoss pådro seg en lei ankelskade på trening med Sjarmtrollan denne uka. Foto: Ole Reidar Mathisen

Mister kanskje landskamper etter ankelskade

MÅLSELV/TROMSØ: Jonas Simonsen fra Bardufoss pådro seg en ankelskade og mister sannsynligvis kamper med flagget på brystet for futsal-landslaget etter smellen han fikk på klubbtrening.

Publisert Sist oppdatert

Det var på trening i Sjarmtrollan forleden at uhellet var ute. En andrelags-spiller kom skliende i ei takling med stor kraft og traff foten til Jonas Simonsen i skuddøyeblikket.

- Vi fryktet først at det var brudd i ankelen, men det er det heldigvis ikke, viser røntgen. Men det er enten kraftig strekt eller røket leddbånd, så det blir nok minimum 4-6 uker på sidelinja, sier Jonas Simonsen.

Han er irritert over skaden, men trøster seg samtidig med at skader er en del av spillet. Og at den kunne kommet på et enda mer ubeleilig tidspunkt. Men han mister minst et par helger i seriespill for regjerende seriemester i eliteserien, Sjarmtrollan, og kanskje ryker også et landslagsoppdrag i starten av desember.

- Jeg skulle gjerne spilt helgas Kestra cup i Nordkjosbotn, men der blir det bare å være lagleder etter denne smellen, sier Jonas, som der skulle være med på artigfutsal-laget SK Smikkesmukk.

Toppskårer

Han spiller til daglig fotball på tromsølaget Fløya og ble der toppskårer på laget i 3. divisjon som rykket opp til spill i 2. divisjon. Med sine 19 skåringer ble Simonsen toppskårer og sentral i suksessesongen til grønntrøyene.

- Vi hadde et bra lag og hadde opprykk som mål før sesongen. Skal vi overleve i 2. divisjon, må nok stallen bli større og styrkes i kvalitet. Vi må bare legge ned skikkelig innsats for å klare det, sier Jonas Simonsen.

Han er klar for å ta steget opp på nivå 3 i Norge igjen, der han også har vært med både Senja og Finnsnes tidligere. Nå kan Fløya komme i avdeling med lag som Senja, Alta og Tromsdalen. Det vil i så fall gi mange nordnorske lokaloppgjør.

- Det kan fort bli møter med mange gamle lagkamerater, smiler Jonas Simonsen.

- Fantastisk sesong

Han tar gjerne imot futsalkollega fra Sjarmtrollan og landslaget, Sindre Eggen, til Fløya fra Senja.

- Jeg prøver hele tiden å lokke han salangsværingen over til oss, smiler Jonas Simonsen.

For familien Simonsen fra Bardufoss kan sesongen fort ende i to opprykk, for damelaget til Fløya leder 1. divisjon før siste seriehelga. Vinner de serien, venter kvalifiseringskamper for opprykk til Toppserien for lillesøster Sandra Simonsen og hennes lagvenninner i Fløya.

- Det har uansett vært en fantastisk sesong for klubben, sier Jonas Simonsen.

Powered by Labrador CMS