SUPERHELT: Tor Idar Kristiansens monolog handlet om det å være en superhelt, og han framførte den med stor innlevelse.
SUPERHELT: Tor Idar Kristiansens monolog handlet om det å være en superhelt, og han framførte den med stor innlevelse.

Modige monologer

BARDUFOSS: Ungdomsteateret i kulturskolen i Målselv har denne uka gjennomført skoleturné med selvskrevne monologer om mot. Og de unge skuespillerne demonstrerte betydningen av det å være modig.

Publisert Sist oppdatert

Tekstene hadde ulike temaer, men den røde tråden i forestillinga var at alle tekster på en eller annen måte handlet om det å være modig. Nye Troms overvar forestillinga på Bardufoss ungdomsskole i går formiddag, sammen med publikum fra 9b. Skuespillerne imponerte først og fremst ved det motet de utviste ved å stå der alene, uten kostymer, og framføre tekster de selv hadde skrevet. Noen av skuespillerne innrømmet overfor Nye Troms at de var nervøse, men det virket ikke slik da de sto på scenen. Tvert imot virket de trygge og modige. Det må også sies at ungdomsskoleelever neppe er det enkleste publikumet, spesielt ikke for de av skuespillerne som selv går på ungdomsskolen. Men gruppa vi fulgte, var et høflig og godt publikum som lyttet aktivt. Noen av monologene var triste, noen var dype, noen hadde en lettere tone. Ungdommene som står på scenen, gir mye av seg selv. Og det krever stort mot.

Flere forestillinger

Gjennom Den kulturelle skolesekken har ungdomsteateret i kulturskolen vært på turné med forestillinga si denne uka. Tirsdag besøkte de Bjørkeng oppvekstsenter. I går kjørte de forestillinga to ganger på Bardufoss ungdomsskole, og i dag skal den spilles for siste gang. Skoleforestillingene er rettet mot skoleelever. Men på mandag er det åpen forestilling i Istindportalen, slik at også de som ikke får med seg skoleforestillingene, har muligheten til å få med seg denne forestillinga.

Powered by Labrador CMS