NM-BRONSE: Morten Hol (t.h.) fra Målselvs skiskyttere på seierspallens tredje trinn under NM-fellesstarten søndag i Steinkjer. Foto: Gjermund Hol

Morten (18) opp på NM-pallen søndag

MÅLSELV/STEINKJER: Lørdag havnet Morten Hol rett utenfor seierspallen på NM-sprinten. Da gjorde det ekstra godt for han å kunne klarte opp på seierspallen på søndagens fellesstart.

Publisert Sist oppdatert

RULLESKISKYTING

Det ble ei meget solid NM-helg på rulleski for skiskytter Morten Hol. I 19-årsklassen var han lørdag under tre sekunder fra pallen da han endte på 4. plass i 19-årsklassen. Søndag leverte han en ny sterk konkurranse, men denne gang kom han seg opp blant de tre beste da han vant bronsen under NM i rulleskiskyting i Steinkjer.

- Det var deilig å klare medaljen på fellesstarten når jeg var så nært på lørdag. Helt klart betyr en NM-medalje mye, selv om medaljene vinterstid nok er enda gjevere, sier Morten Hol.

Løperen fra Målselvs skiskyttere har vært av de beste i sin årsklasse i mange sesonger allerede, og helgas sommer-NM på rulleski tyder på at han også kommende sesong vil ha et ord med i laget når de beste møtes nasjonalt. En 3. og en 4. plass i sommer-NM er i hvert fall betryggende å ta med seg på veien i sesongforberedelsene.

- Jeg har enda en del å hente på skyting og på skytehastighet, men farta i sporet er bra. Selvsagt kan den bli bedre, men den er bra. Det er godt å få de bekreftelsene alt nå målt opp mot de andre i landet, sier Morten Hol.

Han pådro seg en strafferunde på begge skytingene på sprinten, og endte da 56 sekunder bak gullvinneren. Opp til bronsen skilte det bare 2,6 sekunder. På søndagens fellesstart endte han 1.21 minutter bak gullet etter fem strafferunder totalt, men med 40 sekunder opp til sølv og med betryggende avstand bakover. Trym Silsand Gerhardsen og Emil Sjøberg fra Tromsø SSL kom faktisk på de neste plassene.

- Det er godt at vi er mange sterke fra kretsen. Det gjør at vi er fullt skjerpet i alle konkurranser. Ingen har lyst til å tape renn, smiler Morten Hol.

Lagkompis Jørgen Brones Stenersen leverte også en solid fellesstart i samme klasse med en 13. plass. På sprinten var han litt lavere på listene. I seniorklassen ble det en 19. plass på sprinten og en 20. plass på fellesstarten til Fredrik Mack Rørvik fra Målselvs skiskyttere.