GULLET: Morten Hol (t.v.) og lagkompisene Frida Dokken, Hanna Børve og Eirik Idland på blomsterseremonien etter fredagens stafettgull i Ungdoms-OL. Foto: Privat
GULLET: Morten Hol (t.v.) og lagkompisene Frida Dokken, Hanna Børve og Eirik Idland på blomsterseremonien etter fredagens stafettgull i Ungdoms-OL. Foto: Privat

Morten ankermann da Norge vant stafettgull

MÅLSELV/SARAJEVO: Morten Hol fra Målselv skiskyttere var ankermann da Norge gikk inn til et suverent gull under europeiske ungdoms-OL.

Publisert Sist oppdatert

- Det var stort å vinne gull, sier 17-åringen fra Bardufoss.

Han overtok som ankermann etter at Frida Dokken, Hanna Børve og Eirik Idland hadde gjort en utmerket innsats på Norges tre første etapper på miks-stafetten fredag. Etter bare fire ekstraskudd på de tre første løperne til sammen, hadde Norge en ledelse på 40 sekunder til Polen, Frankrike og Finland før den siste etappen. Det gode utgangspunktet kastet ikke Morten bort, og han gikk inn til et suverent gull. Morten brukte bare ett ekstraskudd på hver skyting på sin etappe, og kunne få et norsk flagg med seg på oppløpet og bare feire gulltriumfen på oppløpet mot mål.

- Det var stort å kunne gå inn til en stafettseier slik. Det var første gang jeg gikk en ankeretappe, og det var virkelig spesielt å kunne gå slik i mål, sier Morten Hol.

Totalt brukte Norge seks ekstraskudd. Ned til Frankrike som vant sølv skilte det til slutt 1,10 minutter, mens Finland vant bronsen, nesten ytterligere halvminuttet bak der igjen.

Morten Hol innrømmer at han var nervøs før sin etappe, og at han følte press på sine unge skuldre.

- De andre hadde gjort det så godt på sine etapper at jeg følte at jeg bare måtte prestere godt. Det var deilig å ha det forspranget som jeg hadde ut fra start, sier han.

Fredag kveld får han og lagkompisene gullmedaljene sine for dagens seier. Medaljeseremonien blir under avslutningsseremonien av det europeiske ungdoms-OL i Sarajevo. I OL-byen fra 1984 blir det flere tusen tilskuere til stede under den seremonien.

- Det tenker jeg kommer til å bli en helt spesiell opplevelse, sier en glad Morten Hol.

Han er godt fornøyd med to av tre øvelser i mesterskapet. Han tar med seg en 5. plass fra sprinten og gullet fra stafetten som det store, og er litt mindre fornøyd med skytinga på normaldistansen der det ble en 17. plass.

- - Nå skal jeg ta med meg all kunnskapen herfra videre, på det som har skjedd utenfor konkurransene men også i konkurransesammenheng, sier Morten Hol.

Powered by Labrador CMS