MYE FISK I TRAPPA: Tor Kvammen er en av oppsynsmennene ved fisketrappa i Målselvfossen. For andre året på rad kan han glede seg over rekordstor oppgang. Foto: MORTEN KASBERGSEN
MYE FISK I TRAPPA: Tor Kvammen er en av oppsynsmennene ved fisketrappa i Målselvfossen. For andre året på rad kan han glede seg over rekordstor oppgang. Foto: MORTEN KASBERGSEN

Mot nytt rekordår

MÅLSELV: Aldri før har flere fisk gått opp fisketrappa i Målselvfossen per 25. juli enn det som er tilfelle i år. – Det vil ha passert 4000 innen tirsdag (i dag, red.anm.), forteller oppsynsmann Tor Kvammen.

Publisert Sist oppdatert

2015 ble et rekordår for fiskeoppgangen i fisketrappa i Målselvfossen. Slik som det ser ut nå, ser det ut til at den rekorden ikke vil stå lenge. På morgenen mandag var det totale antallet fisk som har passert i trappa denne sesongen på 3918. Det etter ei helg hvor omkring 750 fisker hadde passert den elektroniske fisketelleren, og blitt kontrollsjekket av trappas oppsynsmenn.

– Jeg tror vi med stor sannsynlighet kan si at vi vil passere 4000 fisk i trappa før dagens telling er omme, forteller oppsynsmann Tor Kvammen til Nye Troms.

1600 mer enn i fjor

Antallet per 25. juli er på over 1600 flere fisker enn året før på samme dato. Totalt endte rekordåret 2015 på 5527 passeringer. I 2014 var antallet totalt 5009, mens det i 2013 var 4449. Fortsetter det i den samme stimen i år, vil tellinga innen dager passere 2013.

– Vi er begeistret og glad for å se dette, for det viser at forvaltninga av vassdraget fungerer, sier Kvammen.

Allerede i starten av sesongen var det mye som tydet på et godt fiskeår. I midten av juni kunne Nye Troms melde at fiskeoppgangen var stor. I tillegg til at oppgangen nærmer seg nye høyder, er mye av fisken som går opp av solid størrelse.

– I starten var det mye stor fisk, og det er det fortsatt. Men nå har også småfisken startet å gå opp, forteller han.

Engasjerer

Fisket i Målselva og oppgangen i fisketrappa i Målselvfossen, er temaer som normalt engasjerer målselvingene. Når oppgangen er så stor som den er i år, er engasjementet naturlig nok over gjennomsnittet stort. Kvammen forteller at det er mange som stopper for å spørre. Det er så vidt de tør å tro tallene de leser på nettsida til fisketellinga, målselva.no, eller i Nye Troms. Det syns oppsynsmannen er trivelig å få tilbakemelding om. Og ja, han bekrefter at tallene er reelle.

– Folk spør hvordan det går, og det har blitt et vanlig samtaleemne. Det er klart at det er et tema som engasjerer, og det syns vi er positivt og flott å se, sier han.

Powered by Labrador CMS