Legevaktkrisen:

VIKTIG MØTE FOR LEGEVAKTA: Samarbeidskommunene i legevakta på Setermoen møter Hærstaben i dag. Arkivfoto: Marius Mikalsen
VIKTIG MØTE FOR LEGEVAKTA: Samarbeidskommunene i legevakta på Setermoen møter Hærstaben i dag. Arkivfoto: Marius Mikalsen

Møter hærledelsen i dag

Situasjonen for den interkommunale legevakta på Setermoen er tema når samarbeidskommunene i legevakta torsdag møter stabssjef Frode Ommundsen i Hærstaben.

Publisert Sist oppdatert

Møtet er et resultat av at Hæren har lagt om drifta av militær legevakt på Bardufoss ved å ikke ha denne bemannet utenom kontortid. Dette har ført til at man frykter økt press på den interkommunale legevaktordninga. En vaktordning som fra før av er under press.

Hærstaben har innkalt både Bardu, Målselv, Salangen, Dyrøy, Ibestad og Lavangen til møtet.

Kritikk

For Bardu møter både ordfører Toralf Heimdal og kommunedirektør Stine Jakobsson Strømsø. Heimdal sier til Nye Troms at han håper møtet blir positivt for legevakta.

Han har vært sterkt kritisk til at Hæren med ekstrem kort tidsfrist la om sin egen legevaktordning. Det gikk kun to uker fra dette ble meldt til vaktordninga opphørte.

Går ikke uten Forsvaret

– Jeg har sagt hva jeg mener om dette. Nå må vi bare håpe at de ser behovet det er for den interkommunale legevakta, for jeg kan ikke se at det går å drive den uten hjelp fra Forsvaret, sier Heimdal.

Legevaktordninga som har base på Setermoen er under press, og har vært det en god stund. Målselv har tidligere vurdert andre løsninger. Nå gjør Salangen kommune det samme.

Departementet

Bardu kommune var i forrige uke i møte med Forsvarsdepartementet om saka, der det ble enighet om at statssekretær Bent-Joacim Bentsen skulle henstille til Hærstaben om å ta et møte med de samarbeidende kommunene i legevaktordningen.

Møtet torsdag blir i hærstabens bygg på Bardufoss.

Powered by Labrador CMS