KONSERT: Målselv musikklag inviterer søndag til Vårkonsert på Høgtun. Her fra i fjor da de spilte på nasjonaldagen utenfor kommunehuset. Leder Per Ivar Klingenberg er bak trommene. Foto: Ivar Løvland
KONSERT: Målselv musikklag inviterer søndag til Vårkonsert på Høgtun. Her fra i fjor da de spilte på nasjonaldagen utenfor kommunehuset. Leder Per Ivar Klingenberg er bak trommene. Foto: Ivar Løvland

Musikklaget klare: Presenterer et bredt spekter på Vårkonserten

Det blir musikk fra mange ulike genre når Målselv musikklag inviterer til Vårkonsert. Samtidig vil den hylle et mangeårig medlem som nylig gikk bort.

Publisert Sist oppdatert

Vårkonserten med Målselv musikklag arrangeres kommende søndag på Høgtun. Det er første gang musikklaget arrangerer en konsert som dette på våren.

– Målet vårt er at vi gjør denne til en tradisjon. På sikt ønsker vi å kunne arrangere en vårkonsert, en høstkonsert og en julekonsert fast, sier leder av Målselv musikklag, Per Ivar Klingenberg.

På repertoaret søndag står det både marsjer, storbandmusikk og opera. Musikklaget vil med sin timeslange konsert vise spennvidden innen korpsmusikk, og synliggjøre at det ikke bare er på nasjonaldagen at det er bruk for korpsmusikk.

– Vi skal ikke spille "Kom mai du skjønne milde", humrer Klingenberg.

Minnes medlem

Vårkonserten til musikklaget vil denne gang også få et annet bakteppe. Mangeårig tidligere medlem av korpset, Jostein Finbakken, gikk nylig bort.

– Derfor vil konserten søndag også bli en konsert som minner og hyller Jostein Finbakken, sier Per Ivar Klingenberg.

Målselv musikklag ble stiftet så tidlig som i 1909, av avholdsbevegelsen Hjemmets Lykke på Moen. Den første offisielle opptreden hadde de ved åpninga av laksetrappa i Målselvfossen.

Håper på 20

Siden har det gått slag i slag med både opp- og nedturer, forteller musikklagets leder.

– På det meste har vi vært oppe i 40 medlemmer, og nede i 2 medlemmer på det laveste. Vi har blitt lagt på is, men har tint opp igjen. I dag er vi 13 medlemmer og på vei opp. Det ideelle hadde vært om vi var rundt 20 medlemmer. Da kunne vi fordelt blåseinstrumentene som vi helst ønsker, sier Klingenberg.

Godt voksne

Målselv musikklag er et korps for voksne musikkglade mennesker, uten noen øvre aldersgrense. Til høsten skal korpset delta på et stevne på Sortland. Dette stevnet er en konkurranse for korps fra hele landsdelen, og medlemmene i musikkorpset i Målselv gleder seg allerede til dette.

Men først er det altså Vårkonsert på Høgtun kommende søndag. Der er det også lagt inn en liten kaffepause underveis.

– Da håper vi flest mulig vil komme for å høre på oss. Kanskje er det noen flere som tidligere har spilt et instrument som da har lyst til å bli medlem hos oss, sier leder i Målselv musikklag, Per Ivar Klingenberg.

I dag er snittalderen på musikklagets medlemmer rundt 50 år.

Powered by Labrador CMS