GLEDESSPREDER: Kai Robert Johansen flørtet og sjarmerte tilhørerne på MSAH i går, og her er det Ingeborg Johansen som får entertainerens oppmerksomhet. Hun sang også duett med ham på «Under den hvite bro» og bommet ikke på ett eneste ord. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
GLEDESSPREDER: Kai Robert Johansen flørtet og sjarmerte tilhørerne på MSAH i går, og her er det Ingeborg Johansen som får entertainerens oppmerksomhet. Hun sang også duett med ham på «Under den hvite bro» og bommet ikke på ett eneste ord. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Mye allsang – og litt flørting

MOEN: Entertaineren Kai Robert Johansen hadde et stramt program under sitt besøk i Målselv. På Målselv syke- og aldersheim ble både unge og gamle sjarmert og besunget. Og damene fikk roser. Både på stilk og i kinnene.

Publisert Sist oppdatert

Beboerne på Målselv syke- og aldersheim fikk livet opp en grå og regntung mandag da cabaretartisten og smørsangeren Kai Robert Johansen holdt konsert på fellesstua.

Johansen er en allsidig underholder som har holdt det gående i mer enn 45 år. I går holdt han hele fem konserter i Målselv der ett av stoppene var ved syke- og alderheimene i øvre og nedre distrikt. Med seg i kofferten hadde han cabareten «Det er lov å være bli’». Det er en hyllest til Jens Book-Jenssen som regnes som 1900-tallets mestselgende norske plateartist. Omtrent 50 personer hadde benket seg til i dagligstua på Målselv syke-og aldersheim for å få med seg showet til den omreisende artisten, som elegant i kjole og hvitt og med flosshatt underholdt med en rekke av slagere udødeliggjort av revylegenden. Beboere, pårørende og ansatte fikk et hyggelig gjenhør med blant andre «Når kastanjene blomstrer i Bygdø Allé», «En liten gyllen ring» og «Hva var vel livet uten deg», og det var ikke tvil om at dette var kjente og kjære toner og strofer for de fleste.

Avslutningsnummeret var «Tio tusen röda rosor» av Thore Skogmann, mens Johansen delte ut roser til damene.

Skapte god stemning

Mens han sang gikk Johansen rundt i lokalet og tok kontakt med beboerne, holdt hender, flørtet litt og sang for hver og én, noe som ble godt mottatt blant tilhørerne. Johansen spilte på sjarm og humør og fikk fram latteren blant publikum flere ganger.

– «Det er lov å være bli’» er den aller siste innspillingen Jens Book-Jenssen gjorde, fem år før han gikk bort. Nå blir det konkurranse om å være mest blid mens jeg fremfører den, og den som vinner får ei signert plate, meddelte artisten.

Den heldig vinneren ble May Nytrøen, som i tillegg til signert plate også fikk lov til å bedømme om Johansen luktet like godt som originalen.

– Deilig, var hennes klare vurdering etter «parfymesniffen», og artisten kunne avsløre at duftkilden var intet ringere enn Dr. Greves barnesåpe. Med seg på piano hadde Johansen Tom Rønningssveen. Selv både sang og trakterte Johansen trompet på dyktig vis, og 60-åringen fra Sarpsborg viste ved flere tilfeller at han fortsatt innehar har en imponerende lungekapasitet.

Powered by Labrador CMS