ELG PÅ VEIEN: Det er registrert mye elg i Målselv den siste tida. Tor Eriksen i Viltnemda oppfordrer til årvåkenhet i trafikken. (Arkivfoto)
ELG PÅ VEIEN: Det er registrert mye elg i Målselv den siste tida. Tor Eriksen i Viltnemda oppfordrer til årvåkenhet i trafikken. (Arkivfoto)

Mye elg i Målselv

MÅLSELV: Viltnemndas ettersøkskorps har hatt travle dager i det siste og oppfordrer til forsiktig kjøring langs veiene.

Publisert Sist oppdatert

Tor Inge Løvli bor i Kir­kesdalen og er godt vant med at han må være obs på at det kan være elg langs veien når han kjører nedover dalen. Da han skulle til jobb mandag, gjorde han et forsøk på å telle antall elg han så langs veien.

– 52 elg. Det er ganske mange, men jeg skal ikke si at jeg ikke har sett like mange tidligere. Dette var langs en strekning på kanskje 15 kilometer, sier Løvli til Nye Troms.

Han sier at det er ganske vanlig med mye elg nedover Kirkesdalen, og mener at han så langt har hatt flaks som ikke har vært innblandet i noen ulykker eller nesten-ulykker.

– Jeg har sett dem stående på veien, men ikke sånn at jeg har måttet bråbremse for ikke å treffe dem. Det er nok bare flaks, sier Løvli.

Travle dager

Tor Eriksen, leder for ettersøkskorpset hos Målselv viltnemnd, forteller at de har hatt mye å gjøre de siste dagene.

– Torsdag i forrige uke måtte jeg rykke ut for å avlive en enslig elgkalv ved Nytrøen, som var observert gjennom flere dager. Vi fikk inn meldinger om at situasjonen så ut til å bli verre og verre for kalven. Da den ble funnet, viste det seg at den hadde en gammel bruddskade med materiepose rundt skaden. Kalven ble avlivet av dyrevernmessige hensyn etter at vi hadde konferert med veterinær, forklarer Eriksen.

Påkjørsler

Noen dager seinere, mandag 23. februar, fikk viltnemnda først en telefon midt på dagen.

– Da var det påkjørsel av ei elgku på Rundhaug, og vi fikk en telefon fra politiets operasjonssentral. Heldigvis hadde bilisten hatt ganske lav fart slik at selv om det var et sammenstøt, var det ikke kraftig. Det ble utført et søk, og vi fikk utredet dyret, sier Eriksen.

Han forteller at det da var flere dyr i området slik at det ikke var så lett å finne riktig elg.

– Vi fant til slutt riktig dyr, og elgkua hadde klart seg bra.

Senere samme dag fikk viltnemnda en ny telefon fra politiet om en ny elgpåkjørsel. Denne gangen var det en voksen elg som var påkjørt i Sollibakken ved Høgtun.

– Da fant vi flere dyr samlet, og også denne gangen hadde det gått bra, forklarer Eriksen.

Haltet

Til slutt måtte ettersøkskorpset ut en tredje gang i løpet av samme dag på mandag. Det kom inn melding om en elgkalv som haltet. Dette var ved Øvermoen, og elgkalven ble funnet etter en stund. Et­tersøkskorpset observerte at elgen haltet litt, men vurderte at det ikke var så mye at det var nødvendig å gripe inn på noe vis.

– Det er veldig mye elg i området for tida, så jeg vil oppfordre bilister til å senke farten og være observante på veien. Spesielt tidlig på morgenen og i skjømninga på ettermiddagene og kveldene rører elgen mye på seg, selv om det selvfølgelig kan være elg på veien hele døgnet, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS