I fjor ble arrangørene tatt på senga av publikumsinteressen:

SKAL SVI GUMMI: Lørdag 13. juni blir det folkefest på Bardufoss flystasjon. Det er ventet at dragracet Arctic Raceway vil tiltrekke seg over 5000 tilskuere og nærmere 70 deltakere. Foto: Torbjørn Haugli (arkiv)
SKAL SVI GUMMI: Lørdag 13. juni blir det folkefest på Bardufoss flystasjon. Det er ventet at dragracet Arctic Raceway vil tiltrekke seg over 5000 tilskuere og nærmere 70 deltakere. Foto: Torbjørn Haugli (arkiv)

Nå blir det nytt dragrace på Bardufoss

MÅLSELV: Det skjer 13. juni. I år skalerer de Arctic Raceway opp for å gjøre plass til enda flere tilskuere og deltakere.

Publisert Sist oppdatert

Arctic Raceway ble arrangert for første gang på Bardufoss flystasjon den siste helga i mai i fjor. Mellom 4000 og 5000 tilskuere var innom flystasjonen mens arrangementet pågikk. Det var langt flere enn arrangørene hadde regnet med.

– Vi ble tatt skikkelig på senga i fjor. Det revnet på blant annet på parkering, toaletter og servering, så i år dimensjonerer vi opp arrangementet. I fjor hadde vi knappe to måneder å planlegge på. I år har vi nesten ett år. Så nå er vi bedre rustet, forteller Odd Roar Øgård. Han leder arrangørkomiteen til Arctic Raceway.

Det er Arctic Raceway, Maritim helikopterving og Arena Bardufoss som samarbeider om arrangementet.

Et eldorado

Målet er å gjøre Arctic Raceway på Bardufoss til en årlig sak. Odd Roar Øgård mener flystasjonen er et perfekt sted for et slikt arrangement. Der er det tilgang på store områder, samtidig som det hele er kompakt med kort vei fra parkeringa til området hvor det hele skjer.

– Det er et eldorado for oss. Maritim helikopterving er en fantastisk samarbeidspartner, sier han.

Selve dragracet skal foregå på taksebanen, mens publikumsområdet blir på oppstillingsplassen for flyene. Der blir det salgsboder og annen aktivitet. Blant annet vil Brigade Nord vise fram noe av sitt materiell.

– Dette skjer samme helg som Nordnorsk villmarksmesse arrangeres på Setermoen, så det blir mye aktivitet og folk i Indre Troms den helga, sier Øgård.

Maks 70 deltakere

Årets mål er å samle over 5000 tilskuere på Bardufoss flystasjon. Også på deltakersida regner arrangørene med ei økning. I fjor deltok over 50 biler i Arctic Raceway. I år er målet opp mot 70 deltakere.

– Vi må ha et tak på om lag 70 deltakere for å klare å få kjøretøyene gjennom alle rundene. I verste fall må vi selektere hvem som får delta. Da blir det kun de heftigste bilene som får komme inn i de lavere klassene. Det betyr i så fall at det ikke er godt nok å ha en sprek gatebil for å kunne delta. Man må ha en litt spesiell gatebil for å komme inn, forteller lederen av arrangørkomiteen.

I år er det også ventet at det kommer både heftige motorsykler og snøskutere til Bardufoss. Påmeldinga til Arctic Raceway åpner 1. mai, og vil være åpen fram til noen få dager før selve arrangementet.

Powered by Labrador CMS