BOIF har fått ei ny idrettsgruppe:

BERIKER MILJØET: Hermod Bjørkestøl (t.v.) og Stig Magne Hagen (T.h.) i Arena Bardufoss applauderer initativet til David Andreassen, som nå har blitt leder i nyoppretta BOIF Sykkel. De mener det vil berike idrettsmiljøet på Bardufoss. Foto: Malin Cerense Straumsnes
BERIKER MILJØET: Hermod Bjørkestøl (t.v.) og Stig Magne Hagen (T.h.) i Arena Bardufoss applauderer initativet til David Andreassen, som nå har blitt leder i nyoppretta BOIF Sykkel. De mener det vil berike idrettsmiljøet på Bardufoss. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Nå blir det sykkelklubb på Bardufoss

RUSTAHØGDA: Terrengsyklister, landeveisyklister, fjellsyklister, hobbysyklister, unge og gamle syklister. Alle er velkomne i nyoppretta «BOIF Sykkel».

Publisert Sist oppdatert

Det er sykkelentusiast David Andreassen som har tatt initiativet til å opprette ei organisert sykkelgruppe på Bardufoss, og etter stiftelsesmøtet i juli kan han nå smykke seg med tittelen leder i BOIF sykkel. I perioden 2014 til 2018 jobba Andreassen i NATO og hadde bosted Nederland, hvor han ble med i en slik type sykkelklubb.

– Da jeg kom hjem i 2018, så så jeg at det er en ganske stor sykkelinteresse i området og at det finnes en del løse sammenkomster. Det er en liten klubb på Senja, i Bardu og på Jowa på Karlstad. Men det mangler et sted å fasilitere for både utvikling av sykkelinteressen for unger og tenåringer, og å samle de som satser fullt eller de som bare ønsker å ta seg en sykkeltur fordi det er ålreit, sier Andreassen.

Helårsidrett

Mandag møtte han leder Stig Magne Hagen og styringsgruppeleder Hermod Bjørkestøl i Arena Bardufoss for å diskutere drift og fremtidige arrangementer for sykkelklubben. Sykkelklubben på Bardufoss er en av få klubber som er tilknytta et lokalt idrettsforbund. De er likevel en selvstendig klubb i Norges Cycleforbund, og medlemmene vil få lisenser og forsikring på lik linje som andre sykkelklubber. Fordelen med å være del av BOIF, er at man slipper unna med tre personer i gruppas styre mot syv personer dersom de var en selvstendig klubb.

– Mange vil være med å sykle, men i det du spør «Kan du tenke deg å være kasserer?», da sitter det lenger inne. Vi starter med å møte opp, ha det artig og gjøre det man har lyst til, sier Andreassen.

Etter hvert som klubben vokser, kan man se hvorvidt det etableres egne underavdelinger i klubben alt ettersom hva man ønsker å få ut av medlemskapet sitt. Planen er at dette skal være et helårstilbud. Andreassen viser til at man nå til og med kan sykle sammen over nett, noe blant annet Harstad sykkelklubb har gjort under covid-19.

Klapper i hendene

Både Stig Magne Hagen og Hermod Bjørkestøl i Arena Bardufoss klappa i hendene da de fikk høre om sykkelklubb-initiativet til Andreassen.

– Vi opplevde jo at det var noe vi mangla i idrettsmiljøet rundt her. Det å få et organisert sykkelmiljø var en flott gave å berike dette miljøet med, sier Hagen.

Han viser til at det er flere «gjenger» rundt omkring som sykler langs landeveien eller i terrenget sammen. Kjenner man ikke til noen som holder på med det, så kan det være vanskelig å bli en del av et sykkelmiljø. Derfor håper de en sykkelklubb vil tiltrekke alle former for syklister; de som ønsker å hevde seg i sporten, de som trives best med terrengsykling, de som helst holder seg på landeveien og de som synes det er fint å ha noen å snakke med mens man sykler søndagsturen sin. Ikke minst håper de å tiltrekke barn og ungdom til sykkelsporten.

– Vi har lekt med en tanke om onsdagsritt både i terreng og på asfalt. Så kan det hende du plukker opp en eller to eller tre som synes det er artig å sykle, så kan du få en barne- og ungdomsgruppe, sier Andreassen.

Sykkel i Reistadløpet

Syklinga skal ikke bare gjøres i området rundt Bardufoss. Hagen viser til at i tillegg til sykkelmulighetene på Rustahøgda, kan man bruke den kommende pumptrack-banen på Olsborg som et samlingssted for sykkelklubben. Man kan også arrangere ukentlige sykkelturer til nabokommunene. De ser også for seg at man etter hvert kan lage turrenn som for eksempel Målselv på langs fra samfunnshuset i Rostadalen til samfunnshuset på Målsnes, hvor de ulike bygdelagene på turen kan servere kaffe og mat. Det er imidlertid fortsatt ei stund til de kommer dit. Aller først skal Andreassen invitere til et informasjonsmøte om tilbudet i løpet av høsten, og denne uka skal han opprette ei facebook-gruppe for klubben. Han håper på mange sykkelglade medlemmer i klubben, og man kan melde seg inn allerede nå enten ved å ta kontakt med Andreassen eller Arena Bardufoss.

– Det vil i utgangspunktet bli oppstartssesong i 2021. Men så blir det forhåpentligvis forskuttering hvis vi klarer å få med «fatbikes» til Reistadrennet. Får vi det til, så vil det både være et pangstartskudd for BOIF, og også være et skoleeksempel på hvordan integrere to aktiviteter som nå er litt i tottene på hverandre, sier Andreassen.

For ambisjonene for sykkelsporten er stor. Å bli en naturlig integrert del av Reistadløpet er én av dem. Å kunne arrangere sykkelritt i området er en annen.

– Jeg tenker at vi kan være med å sette Bardufoss på kartet i forhold til å arrangere ritt, og få oss på kartet i region nord slik at vi også blir en del av den store sykkelfamilien i nord, sier Andreassen.

Powered by Labrador CMS